Gündem Öldürülen kadınların kızlarına eğitim bursu

Öldürülen kadınların kızlarına eğitim bursu

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Öldürülen kadınların kızlarına eğitim bursu

Eğitimdeki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekerek toplumsal farkındalık yaratmayı ve kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayarak başarılarını görünür kılmayı amaç edinen ‘Benim Kızım Okuyacak’ (BKO) projesi, hayatın her alanında
kız çocuklarının gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultudaki çalışmaların artması ve çeşitlenmesi için örnek oluşturuyor.

Haberin Devamı

Bir yıllık katkı

Kız çocuklarını aydınlık bir geleceğe taşıma ilkesiyle hareket eden BKO, bu yıl erkekler tarafından öldürülen kadınların kızlarına eğitim bursu verecek.

BKO gönüllüsü Aslı Kahveci, “Kadınlar evlerinde ve kamusal alanda erkek şiddetine maruz kalıyor. İtaat eden, muhalefeti olmayan kadın toplumu yaratılmaya çalışılıyor. Anneleri öldürülen belki de cinayete tanık olan pek çok çocuk ise tarifsiz kayıplar yaşıyor. BKO, öldürülen kadınların kızlarına bir yıllık eğitim bursu ile destek olacak.”

Son başvuru 25 Kasım’da

Burs başvuruları için son günün ‘25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ olduğu belirtildi. Başvurular https://www.benimkizimokuyacak.org/2018/10/30/benim-kizim-okuyacak-egitim-bursu/ adresinden yapılabilir.