Gündem Son dakika: İstanbul'da lodos kabusu! 3 ilde can kayıpları yaşandı

Son dakika: İstanbul'da lodos kabusu! 3 ilde can kayıpları yaşandı

29.11.2021 - 21:30 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı. İstanbul, Zonguldak ve Kocaeli'de fırtına 6 can aldı, çok sayıda da yaralı var. AFAD'dan yapılan açıklamada da "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." ifadeleri kullanıldı. Birçok ilde eğitime lodos nedeniyle ara verildi.

Türkiye genelinde dün akşam ve bugün de etkisini sürdüren fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu.  Rüzgarın hızı Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı. 

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

İSTANBUL'DA EĞİTİME FIRTINA ARASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 Kasım Salı günü şiddetli lodos nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre ilimizdeki kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın (bugün) saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir. İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.”

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmara Bölgesi'nde yaşanan lodos fırtınasında İstanbul, Bursa ve Bolu’da maddi hasar ve yaralanma meydana gelmiş, İstanbul Esenyurt, Arnavutköy, Avcılar ve Başakşehir ilçeleri yoğunlukta olmakla bazı ilçelerimizde afet olayları yaşanmıştır. Saat 17.30 itibarı ile afette son durum: Olayda 38 kişi yaralanmış, 4 kişi ise hayatını kaybetmiştir. Yaralılar, olay yerine görevlendirilen 112 ambulanslarımız ile hastaneye nakledilmiştir. Olay olan illerde 24 adet 112 ambulansı, 3 adet UMKE timi ile 87 sağlık personeli görev başındadır. Bölge halkına ve bütün ülkemize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 4 ÖLÜ, 19 YARALI

İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1'i yabancı uyruklu, 3'ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3'ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir" denildi.

AFAD'DAN SON DAKİKA UYARISI 

AFAD'dan da İstanbul için uyarı geldi. Yapılan açıklamada 'Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz." denildi. 

ESENYURT'TA ÇATI UÇTU: 1 ÖLÜ

Haberin Devamı

Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü. Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"KANLAR İÇİNDE KALMIŞTI"

Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu" dedi.

BİNADAN KOPAN PARÇA BAŞINA DÜŞTÜ

Esenyurt'ta lodosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Akçaburgaz Mahallesi'nde lodosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü Alaattin Çavdar, olay yerinde hayatını kaybetti.

ÇATINDAN KOPAN KALAS ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle 33 çatı uçtu, 192 ağaç, 52 trafik ışığı ve yön tabelası devrildi, 232 tehlike arz eden parça düştü, 12 araç da hasar gördü." denildi.

ÇATALCA'DA SAAT KULESİ YIKILDI

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar kameraya yansıdı.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

LODOS NEDENİYLE 2 TIR BİR KAMYONET DEVRİLDİ

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 TIR bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir TIR sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

Çatalca'da 2 TIR ve bir kamyonetin lodos nedeniyle devrilme anı kameralara yansıdı.

 

 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

 Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

Avcılar Ambarlı Limanı'ndaki konteynerler park halindeki bir TIR'ın üstüne devrildi. Lodos nedeniyle istif halinde bulunan konteynerlerin devrilmesi üzerine TIR'ın kupa bölümü tamamen kullanılamaz hale geldi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

PARÇALAR ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Lodosun verdiği zarar drone ile da görüntülendi. Esenyurt'ta lodos nedeniyle çatıdan düşen parçaların araçların üzerine düştüğü ve büyük hasar verdiği gözlendi.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

PENDİK'TE BALIKÇI TEKNELERİ BATTI

Pendik Sahili'nde bulunan balıkçı teknelerinden ikisi battı. Bir balıkçı teknesi kayalıklara vurarak parçalandı. Bir balıkçı, "Buraya bir mendirek yapılabilir. Maltepe'nin var. Kartal'ın var. Her yerin var. Biz Pendik'te bu kadar mı aciziz de bir mendirek yapılamıyor." dedi. 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

ÇAMLICA TEPESİ'NDE BULUNAN TÜRK BAYRAĞI KOPTU

Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı da etkili olan fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu. Polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı. Üsküdar Bosna Bulvarı'nda da devrilen ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevkedildi.

DALGALARIN YÜKSEKLİĞİ 3 METREYİ BULDU

Kadıköy Caddebostan Sahili'nde ve Bakırköy Sahili'nde dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle dalgaların yüksekliği zaman zaman  yaklaşık 3 metreye kadar ulaştı. Kadıköy'de sahile yürüyüş yapmak için gelen vatandaşlar da o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Lodos nedeniyle oluşan dev dalgaları görüntüleyen bir kişi, "Çok keyifli her şey çok güzel. Hoşuma gitti. Kuşlar, dalgalar sahile vuruyor, çok güzel bir sabah" dedi. 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

BEŞİKTAŞ'TA  AĞAÇLAR DEVRİLDİ

 Beşiktaş Saray Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Büyük bir gürültüyle yola devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Devrilen ağacın altında kalan otomobilde hasar meydana geldi.

Ağacın devrilmesi sırasında yolda kimsenin olmaması olası bir facianın önüne geçti. Devrilen ağaç nedeniyle kapanan trafiğe kapanan yol, ağacın kaldırılmasıyla normale döndü.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

KÖPRÜ MOTOSİKLETLİLERE KAPATILDI

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçmek isteyen motosikletliler zor anlar yaşadı. Lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan motosikletlerin Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişleri durduruldu. Emniyet şeridinde uzun bir motosikletli kuyruğu oluştu. Yaklaşık 200 motosikletli köprü girişinde üzerinde bekletildi. Zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, havanın normale dönmesini bekledi.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

"SENELERDİR MOTOSİKLET SÜRÜYORUM BÖYLE HAVA GÖRMEDİM"

Motosiklet sürücüsü Hayrettin Özcan , "Havanın dinmesini bekliyoruz ama dinecek gibi değil. Tutunamıyorsunuz rüzgarın hangi yönden estiği hiç belli değil. Senelerdir motosiklet sürüyorum ben böyle hava görmedim. Aklı olan bu köprüye girmesin" dedi. 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

"KÖPRÜDEN GEÇEREN AŞIRI RÜZGAR NEDENİYLE DEVRİLDİM"

Çok zorlandıklarını söyleyen motosiklet sürücüsü Oktay Bayraktar ise, "Bir saat önce köprüden geçerken aşırı rüzgardan motorumla devrildim. İkimiz birden yan yattık. Gelirken tereddüt ediyordum nasıl döneceğim diye. Memur arkadaş bizi çevirdi. Aşırı rüzgardan dolayı motorların tehlike yaratmasından dolayı bekliyoruz. Şu an çok tehlikeli" diye konuştu.

 

 SİLİVRİ'DE LODOS ETKİLİ OLDU, SAHİL SULAR ALTINDA

Silivri'de şiddetli lodos etkisini sürdürüyor. Lodosun etkisiyle dev dalgalar oluşurken, dalgaların etkisiyle yürüyüş yolu da deniz analarıyla doldu. Sahil Kordon boyunda bulunan bazı balıkçı teknelerin halatları ise şiddetli lodos nedeniyle koptu. Sahil Kordon boyunda bulunan bazı balıkçı teknelerin güvertelerinin içi sularla doldu.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

SULTANGAZİ'DE ELEKTRİK DİREĞİ DEVRİLDİ

 Sultangazi'de kuvvetli rüzgardan dolayı elektrik direği devrildi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

İNİŞE GEÇEN UÇAKLAR PİSTİ PAS GEÇTİ

Şiddetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY)'nin İzmir, Ercan, Ankara, Vieana, Varşova, Minsk, Budapeşte, Antalya, New York uçakları İstanbul Havalimanı'na iniş yapamayarak pisti pas geçerken, bazı uçaklar ise havada tur atmaya başladı. 

Lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları (limit dışı rüzgar) nedeniyle uçuş operasyonlarımızda aksaklıklar yaşanmaktadır. Durumun bugün ve yarın aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız" dedi.  

TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİNDE İPTALLER OLDU

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

KOCAELİ'DE CAMİ İSKELESİ ÇÖKTÜ

Gebze ilçesinde, cami inşaatında iskele çöktü. İskelenin altında kalan kişiler olduğu belirtilirken, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İşçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

Yaralanan 8 kişiden 4’üne ayakta müdahale edilirken, 4’ü ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler olay yerine gelerek ekipleri yönlendirdi.  

 İZMİR'DE DENİZ TAŞTI, YOLDAKİLERİN ÜZERİNE BETON YAĞDI

Saat 09.15 sıralarında İsmet Kaptan Mahallesi Elektronikçiler Çarşısı'nda meydana geldi. İddiaya göre Emre Katre (30) idaresindeki 07 BCP 11 plakalı hafif ticari araç sokakta seyir halindeyken, kuvvetli fırtınanın etkisiyle sokakta bulunan ve tadilat halinde olan bir otelden gaz beton parçaları savruldu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düşen gaz beton parçaları, hafif ticari aracın ve kaldırımda bulunan vatandaşın üzerine düştü. Araç içerisinde eşi ve küçük çocuğuyla bulunan Emre Katre, ve kaldırımda bulunan vatandaş şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, olayla ilgili rapor tuttu.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan meydana gelen olay, çevredeki bir iş yeri kamerasınca görüntülendi. Görüntüde sokağa düşen gaz beton parçalarının, seyir halindeki hafif ticari araca ve kaldırımda bulunan vatandaşın üzerine düştüğü anlar yer aldı.

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ, KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Aracın içerisinde eşi ve çocuğuyla seyir halinde olduğunu söyleyen sürücü Emre Katre, korku dolu anları anlattı. Katre, "Bir anda oldu zaten ben de nasıl olduğunu anlamadım. İnşaatta hiç bir güvenlik önlemi alınmamış, beton parçaları direk üstümüze düştü. Araç içerisinde eşim ve çocuğum da vardı. Kırılan camlar biraz gözüme geldi ama çok şükür bir şeyimiz yok. Polise haber verdik gelip tutanak tutturacağız. Allah'tan birisinin üstüne düşmedi betonlar. Aracı bu hale getirten insana neler yapmaz" diye konuştu.

"VERİLECEK SADAKAMIZ VARMIŞ"

Olay esnasında sokakta bulunan vatandaşlardan Serkan Tokalay ise, "Elektrik işi yapıyorum. Malzeme almak için buraya geldik. Buradaki araç ilerlerken bir anda gürültü kopunca kafamı eğdim, hemen kendimi sağa doğru attım. Burada araç değil de bir insan da olabilirdi. Yaralanabilirdi, ölebilirdi Allah korusun. Allah korudu açıkçası. Verilecek sadakamız varmış. Burada güvenlik önlemi alınsaydı belki de bu olmazdı" açıklamasında bulundu.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

İZMİR'DE DENİZ TAŞTI

İzmir’de etkili olan sarı fırtına sebebiyle Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Deniz sularından tramvay hattını doldurması nedeniyle seferler iptal edildi. Bu arada İzmir’deki tüm deniz seferleriyse olumsuz hava koşulları sebebiyle geçici süreyle askıya alındı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü, dün yaptığı uyarıyla İzmir ve çevresi için sarı fırtına uyarısı vermişti. İzmir’de beklenen fırtına sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Saatteki hızı 110 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle arabalı vapur seferleri iptal edilmişti. Yoğun rüzgarların etkisini gösterdiği Karşıyaka sahilinde ise deniz taştı. Denizden taşan sular, sahil şeridindeki tramvay hattını da etkiledi.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

Tram İzmir’den yapılan açıklamada Ataşehir-Yunuslar ve Nikah Sarayı-Alaybey durakları arasında tramvay seferlerinin gerçekleştirelemediği duyuruldu. Yunuslar ve Nikah Sarayı durakları arasında ESHOT otobüsleriyle ulaşımın sağlandığı ifade edildi.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

EDİRNE'DE ÖLÜMDEN SANİYELERLE KURTULDULAR

Edirne’nin Talatpaşa Mahallesi Eski İstanbul Caddesi’nde, bir inşaatın korumalıkları şiddetli rüzgar nedeniyle park halindeki kamyonetin üzerine devrildi. Kamyonette hasar oluşurken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Korumalıklar, kesilerek kamyonetin üzerinden kaldırıldı. Yaklaşık 1 saat trafiğe kapatılan cadde, korumalıkların kaldırılmasıyla normale döndü. Korku dolu bu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Son dakika: İstanbulda lodos kabusu 3 ilde can kayıpları yaşandı

“VATANDAŞLAR KORKU DOLU ANLARI ANLATTI”

Kamyonetin sahibi Şaban Yüksek de kamyonetinin o esnada burada park halinde olmasını bir nimet olarak değerlendirdi. Kamyonetin sayesinde vatandaşların ölümden kurtulduğunu ifade eden Yüksek, “kamyonet burada olmasa birkaç kişi ölebilirdi” dedi.

“YIKILDIĞINDA ÇOK SES GELDİ”

Vatandaşlardan Kadir Balıkçı da korumalıkların kamyonetin üzerine devrilmesiyle vatandaşların yara almadan kurtulduğunu ve hemen caddeden kaçtıklarını söyledi. Balıkçı, kamyonetin sayesinde vatandaşların yara almadan kurtulduğunu anlattı.

BAĞCILAR'DA KAFE ÇATISI 6 ARACIN ÜZERİNE UÇTU! 2 KİŞİ YARALANDI

Meteorolojinin uyarıları sonrası İstanbul'da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bağcılar'da da birçok noktada ağaçlar araçların üzerine devrildi, çatılar uçtu.

Bağcılar Göztepe Mahallesi'ndeki bir sitede bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen sökülerek yan tarafında bulunan 6 aracın üzerine uçtu. Çatının uçtuğu bölgedeki 4 kişi kaçarak son anda kurtulurken 2 kişi uçan çatının altında kalarak yaralandı.  6 aracın da hasar gördüğü olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hasar gören araçların ait olduğu oto galeri çalışanlarından Barış Eser, "Rüzgar uçurdu arabaların üzerine, arabaları mahvetti. Şu an 6 araba var altında. Bayağı bir şiddetliydi iki kişinin kafasından yaralandı" dedi.

 

HASTANE ÇATISINDA ÇALIŞAN İŞÇİ, DUVARIN ALTINDA KALIP, ÖLDÜ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin çatısında ameliyathane inşaatında çalışan Serkan Duran (21), rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalıp, yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde meydana geldi. Hastanenin çatısına yapılan ameliyathane inşaatında çalışan Serkan Duran, şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kaldı. Birlikte çalıştığı babası Ahmet Duran, hastaneni sağlık personeline haber verdi. Sağlık ekibinin müdahale ettiği Serkan Duran, acil servise kaldırıldı. Serkan Duran, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.