Gündem Ölümden sonra önlem! 50 TL’lik ihmal neden oldu

Ölümden sonra önlem! 50 TL’lik ihmal neden oldu

18.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çekmeköy’de yarım kalan inşaatta içi su dolu asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden Hasan-Hüseyin kardeşlerin öldüğü şantiyenin bugünkü hali, insan hayatının ne kadar ucuz olduğunun kanıtı. 4 ve 8 yaşındaki iki çocuğun ölümünün ardından ölüm çukuruna giriş, en fazla 50 TL tutacak metal panelle kapatılmış. Baba İlker Büyür ise, “Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyordu” diye isyan ediyor.

Ölümden sonra önlem 50 TL’lik ihmal neden oldu

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul

Haberin Devamı

Çekmeköy Belediye yetkileri, müteahhit ve toprak sahibi anlaşmazlığı nedeniyle 5 yıldır inşaat halinde kalan inşatta Hasan ve Hüseyin’in ölümünden sonra başlatılan soruşturma kapsamında sadece inşaat sahibi Orhan Akyol tutuklanmıştı. Çocukların ölümünün ardından olayın yaşandığı yerde inşaat sahipleri tarafından trapez sac ile güvenlik önlemi alındığı görüldü. Metre fiyatı 50 TL olan trapez sac, zamanında konulmuş olsaydı Büyür kardeşler bugün hayatta olacaktı.

Ölümden sonra önlem 50 TL’lik ihmal neden oldu

‘Ölmesi mi lazım?’

İsyan eden baba İlker Büyür, “Benim çocuklarım öldükten sonra getirip orayı kapatmışlar. Daha önce neredeydiler. Önlem alınması için birilerinin ölmesi mi lazım. Olaydan sonra ne eşim ne de ben eve gidebiliyoruz. Ben ailemin evindeyim, eşim annesinin evinde. Günlerdir uyku nedir bilmiyoruz. Tüm sorumluların ceza almasını istiyoruz. Olan benim çocuklarıma oldu” dedi. Babaanne Öznur Büyür da şunları aktardı: “Onları ellerimle büyüttüm. 50 TL teneke parçası yüzünden bu çocuklar öldü. Göz göre göre bu çocukları öldürdüler. Oğlumun iki kanadı vardı ikisi de birden kırıldı. Çocuklarına annesi yaşayan ölü gibi. Yaşıyor mu ölü mü belli değil. Hayatı bütün aileye zehir ettiler.”