Gündem Online HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama

Online HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama

25.03.2015 - 12:52 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama, geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi online olarak hem çok hızlı hem de kolayca yapabilirsiniz. HGS’ de bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri nasıl yapılır, HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

Online HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte çok daha pratik şekilde işlemlerin gerçekleştirilebilmesi sağlanabiliyor. Özellikle de devlet kurumları ile olan ve son derece yoğun bürokrasi ve evrak işlemleri gerektirebilen işlemlerde gelişen internet teknolojisinin sağladığı avantajlardan yararlanılabiliyor. Türkiye’deki tüm köprü ve otoyol gişelerinde yer alan ücretli geçiş gişelerinde oluşan trafik yoğunluğunu ve durma noktasına gelişi sorunundan gelişen teknoloji ile kurtuluyor. OGS ve KGS gişeleri ile gerçekleştirilen köprü ve otoyol gişeleri nedeni ile zaten son derece yoğun trafiğin oluştuğu bu noktalarda araç sürücülerinin gişede durarak, kart okutma için uğraşması trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyordu.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Bu soruna çözüm için PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan ortak çalışma kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geliştirildi. Geçen yıl tüm köprü ve otoyollar ücretli geçiş noktalarında da geçişin yapıldığı HGS ile birlikte artık aracınız ile gişelerden duraksama yapmadan otomatik ödemeyle geçiş gerçekleştirebiliyorsunuz. PTT şubelerinde yapacağınız bireysel başvurularda araç ruhsatınız ve kimliğiniz ile HGS kartınızı alabiliyorsunuz. HGS kartınızın yanında HGS çipli etiket veriliyor. Bu HGS çipli etiketi aracın ön camına yapıştırarak, kolay bir şekilde okunması sağlanır. Böylelikle HGS gişelerinden geçişlerde HGS bakiye üzerinden otomatik olarak ödeme gerçekleşir.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

HGS bakiye yönetiminde de araç sürücülerine önemli avantajlar sunan PTT Müşteri Hizmetleri, limit azalması veya tükenmesi durumunda SMS ile bildirimde bulunuyor. Ayrıca HGS bakiye sorgulama konusunda birden fazla kanal seçeneği sunuyor. PTT Müşteri Hizmetleri destek hattını arayarak, kolay bir şekilde bakiyenizin kalıp kalmadığını öğrenebiliyorsunuz.

PTT şubelerine giderek de yapabileceğiniz HGS bakiye sorgulama işlemini gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullana PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından da yapabiliyorsunuz. HGS bakiye sorgulama işlemi için PTT Müşteri Hizmetleri online sistemine üye olmanız gerekiyor. HGS bakiye sorgulama işlemi için üyelik ekranından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre belirleme’ ile üye olabilir ve online HGS bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Gelişen internet teknolojisinin sunduğu bu pratik sorgulama fırsatlarından yararlanarak HGS bakiye sorgulmasını çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama işlemini yaparak, aracınızla karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol gişelerinden gerçekleştireceğiniz geçişler sırasında bakiye yetersizliği ve bakiye tükenmesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmazsınız. HGS bakiyenizin yetersizliği başta olmak üzere pek çok nedenden dolayı gerçekleştirilen yasadığı HGS geçiş ihlallerinde cezai yaptırım uygulanıyor. Bu şekilde yaptığınız geçiş ihlallerinin bulunup bulunmadığı ve cezanızın olup olmadığını yine PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemiyle öğrenebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

HGS geçiş ihlali sorgulama sayesinde HGS gişelerinden gerçekleştirdiğiniz yasadışı geçişlerinizi ve bu geçişlere bağlı uygulanan cezaları görüntüleyebiliyorsunuz. PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında aracınızın plakası ve güvenlik resmi doğrulaması ile sorgulamanızı gerçekleştirebiliyorsunuz.