Gündem Online pasaport yenileme işlemi

Online pasaport yenileme işlemi

18.11.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

Pasaport yenileme işlemi internet sistemi üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Kişilerin yapacak olduğu en kısa işlemlerden biri olan pasaport yenileme işlemi e-pasaport sayfası üzerinden kolayca yapılmaktadır. E-pasaport sayfası üzerinden pasaport yenileme işleminizi nasıl yapacağınız ise aşağıda yer alan haberimizde ayrıntılı şekilde anlatılmıştır.

Online pasaport yenileme işlemi

Kişiler yurt dışına çıkabilmeleri için gerekli olan bazı belgeler vardır. Yabancı ülkeye gitmek isteyen herkesin öncelikle belirli tarihlerde bazı işlemeleri yerine getirmesi gerekir. Bunun içinde eğer daha önceden hiç yurt dışı seyahatinde çıkılmamışsa öncelikle vatandaşların pasaport çıkarması gerekir. Sonrasında sahip olunan pasaport bilgilerinde bu pasaportun geçerlilik günleri yer alır. Herkesin sahip olduğu bu belli başlı günler sonucunda pasaport bilgilerinin güncellenmesi oldukça önemlidir.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yurt dışına tekrardan çıkma için pasaportun üzerinde yer alan tarihlerin geçerlilik süresinin devam etmesi gerekir. Eğer pasaport üzerinde yer alan bu tarih geçmiş ise bu pasaport yurt dışına çıkmak için kullanılmaz. Pasaportun kullanılabilir hale gelmesi için tarihlerin güncellenmesi gerekir. İşte bu işlem de pasaport yenileme ile olur. Pasaport yenileme işlemi için sık sık bazı kurumları ziyaret eden kişiler ile karşılaşırsınız. Artık günümüzde gerçekleştirilen bazı sistematik işlem kolaylıkları sayesinde bizler pasaport yenileme işlemini daha pratik şekillerde gerçekleştirebiliriz. Herkesin kolay bir şekilde kullanıma sahip olduğu bu pasaport yenileme işleminin gerçekleşmesi için yapılması gerekenler ise aşağıda yer almaktadır.

Pasaport Yenileme İşlemi Nereden Ve Nasıl Yapılır?

Pasaport yenileme işlemi online sistemler üzerine taşınmıştır. Bu sayede konsolosluk gibi kurumlara gitmeye gerek kalmadan hemn olduğumuz yerde pasaport yenileme işlemimizi gerçekleştirebiliriz. e-Pasaport adı altında hizmet veren bu sistem üzerinden ilk olarak randevu almanız gerekmektedir. Sonra e-Pasaport sistemi üzerinden alacak olduğunuz randevu günü ve saatine kadar gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Bu evraklar başvuru yapacak olduğunuz pasaport türüne göre değişkenlik gösterir. Pasaport yenileme işlemi için ilçede yaşayan vatandaşlarımız karakollara, ilde yaşayan vatandaşlar ise konsolosluklara gitmek zorundadır. e-Pasaport uygulaması sayesinde vatandaşlarımız internet üzerinden bilgi edinme şansına sahiplerdir. Ayrıca pasaport yenileme işleminizi yürürlüğe koyduktan sonra pasaport yenileme işleminizi takip etmek için yine e-Pasaport uygulamasını kullanabilme imkanına sahipsiniz. Pasaport yenileme işlemi için yurt dışını seçen kişiler ise www.konsolosluk.gov.tr sitesi üzerinden hizmet alabileceklerdir. Pasaport yenileme işlemini Türkiye üzerinden yapacak olan kişiler ise e-Pasaport sitesi üzerinden başvurularını kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğünün bizzat kendisinin ilgilendiği hususlardan biri olan pasaport yenileme işlemi çok önemlidir. Kurum binasına gidildiğinde bu işlemi yapmak zaman alabilir. Ancak internet üzerinden yapılacak olan pasaport yenileme işlemi sayesinde öncelikle randevu tarihimizi alabiliriz. Günümüzde geliştirilen teknik gelişmeler ve de ilerleyen gelişmeler sonucunda herkes bu sistemi kullanabilir. İnternet erişiminin sağlanmasının ardından artık kişiler çok daha kolay bir şekilde bu işlemden yardım alabilirler. Pasaport yenileme işlemi için bu alanı aktif bir şekilde kullanabilirler. Herkesin artık ellerinin hemen altında bulunan bazı erişimi kolay sistemler vardır. Cep telefonlarının internet paketleri yapılmaya başlandığından beri artık her türlü alanda kısa bir süre içerisinde işlemlerimizi yapabiliriz. Kamu kurumları işlemlerini bile bu sistemler üzerinden halledebiliriz. Kısa bir zamanda pasaport yenileme sayfasına yukarı belirtildiği gibi giriş yapabiliriz. Sonrasında da bu pasaport yenileme işlemini kısa sürede yapabiliriz. İnternet ile erişim sağlanan her türlü ortamda herkes bu sistemi özgürce kullanabilir.