Gündem Operasyonlarda 6 PKK’lı ölü ele geçirildi

Operasyonlarda 6 PKK’lı ölü ele geçirildi

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın Şırnak sınırı yakınlarındaki Haftanin bölgesinde tespit edilen PKK’lı 4 teröristten 3’ü, düzenlenen hava harekâtı ve topçu ateşi sonrası öldürüldü. Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Tanyeri Mahallesi’nde de uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonda 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda 6 PKK’lı ölü ele geçirildi

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre kentin Kuzey Irak sınırından 5 kilometre uzaklıkta bulunan Haftanin bölgesinde insansız hava aracı ile 4 terörist tespit edildi. 25 Mart’ta 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanının güneyinde bulunan ve sınırdan 5 kilometre içerde yer alan Irak topraklarındaki Bektorya eğitim kampı bölgesi SİHA ve topçu atışları ile ateş altına alındı. 3 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Mardin’in Dargeçit ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda da 3 terörist öldürüldü. Valilik’ten yapılan açıklamada operasyon dolayısıyla kırsal bir mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

24 kişi gözaltında

Mardin’in Nusaybin, Savur, Ömerli, Kızıltepe, Derik, Mazıdağı ve merkez Artuklu ilçelerinde düzenlenen operasyonda da 24 kişi gözaltına alındı. Çukurca ve Şemdinli’de teröristlere yönelik operasyonda 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Altın ve Şen Tepe ile Balkaya Dağları’nda şimdiye kadar kadar teröristlerce tuzaklanan 27 el yapımı patlayıcının imha edildiği öğrenildi.