Gündem ÖSO güçleri, Afrin için işaret bekliyor

ÖSO güçleri, Afrin için işaret bekliyor

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin operasyonu için hazır kıta bekleyen Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu, teyakkuz durumunda olduklarını ve kendilerine sinyal verilmesi ile tüm güçleriyle PYD’ye karşı savaşacaklarını bildirdi

ÖSO güçleri, Afrin  için işaret bekliyor

Azez kentinde bulunan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna odaklandı. Türkiye’nin başlatacağı operasyona destek olacağını açıklayan ÖSO bileşeni gruplar, teyakkuz durumunda olduklarını ve kendilerine sinyal verilmesi ile tüm güçlerin PYD’ye karşı savaşacağını bildirdi.

Fırat Kalkanı Harekâtı ile yaşamın normale dönmeye başladığı Azez sakinleri, komşu kent Afrin’e yönelik operasyonu zaman zaman kendilerine yönelik saldırı ve tacizin de sona erecek olmasından dolayı desteklediklerini ifade etti. İç savaşın ardından rejim veya terör örgütlerinin baskısıyla terk ettikleri evlerine Fırat Kalkanı Harekatı ile yıllar sonra dönen Azez sakinleri, terör örgütü PYD’den arındırılmasıyla Afrin’de de huzurun sağlanacağını ve evlerini terk eden ilçe sakinlerinin kendileri gibi güvenle topraklarına kavuşacağını belirterek, operasyonu desteklediklerini dile getirdi.

‘Biz hazırız’ mesajı

Cerablus ile Azez arasındaki bölgeye huzuru getiren Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türkiye tarafından desteklenen ÖSO bünyesindeki silahlı gruplar da Afrine yönelik operasyona hazır olduklarının mesajını veriyor. ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu, Afrin sınırına yakın bölgelerde PYD’li teröristlere bir kaç yüz metre uzaklıktaki kontrol noktalarının 24
saat güvenliğini sağlıyor.

Sık sık Afrin bölgesindeki teröristlerin saldırılarını karşılık vererek püskürten Ceyşel Şamel grubu üyeleri, harekata hazır olduklarını ifade etti.

Afrin sınırındaki kontrol noktalarında nöbet tutarak olası saldırıları engelleyerek Azez’in güvenliğini sağlayan ÖSO üyeleri, aynı zamanda başlayacak operasyonda da en ön safta yer almak istiyor. Ceyşel Şamel grubu askeri kanat sorumlularından Esad Dennun, iç savaşın ardından her türlü desteği veren Türkiye’nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgeye huzur geldiğini hatırlattı.

‘Tek isteğimiz huzur’

Cerablus ile İdlib arasındaki bölgede sadece Afrin’de PYD’li teröristlerin bulunduğunu ve bu durumun hem Türkiye hem de kendileri için tehdit olduğunu anlatan Dennun, “Bu tehdidi ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biz bulunduğumuz Azez sınırında 8 kontrol noktasında PYD’li teröristlerin saldırılarını püskürtüyor, kentimize girmelerini engelliyoruz. Operasyon başlayınca en önde giderek Türk askerleriyle birlikte Afrin’i teröristlerden kurtaracağız” diye konuştu.

Öte yandan terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’den Azez ilçesine havan topu saldırısı düzenlendi. AA’ya bilgi veren hastane kaynakları, ikisinin durumu ağır 3 sivilin yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı