Gündem ÖSYM 2014 KPSS maratonu sona erdi

ÖSYM 2014 KPSS maratonu sona erdi

27.09.2014 - 12:40 | Son Güncellenme:

Ortaöğretim ve Önlisans öğrencilerinin KPSS sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlandı. Dün ve bugün KPSS sınavlarına giren öğrenciler ter döktüler. ÖSYM'nin 2014 yılı için hazırlamış olduğu KPSS maratonu sona erdi...

ÖSYM 2014 KPSS maratonu sona erdi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Başkanlığı, nüfus cüzdanı olmayan, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmayan, soğuk damgası silinmiş 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim-ön lisans adaylarını uyardı.

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde saat 09.30'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS'nin ortaöğretim oturumuna 1 milyon 828 bin 53 aday başvurmuştu.

KPSS, ortaöğretim düzeyine yönelik yapılan oturumla tamamlandı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen ve 1 milyon 828 bin 53 adayın başvuru yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavı saat 11.30’da sona erdi.

Çankaya Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde KPSS’ye girmek için sabahın ilk saatlerinde okulun önünde hazır bulunan bir vatandaş, tutanak tutularak sınav salonundan çıkartıldı. Gerekli kontrollerin yapılarak sınav salonuna alındığını ancak dalgınlığından dolayı bilekliğini teslim etmeyi unuttuğunu kaydeden şahıs, “Sınav biraz zor ve kafa karıştırıcıydı. Ama en kötü tarafı da altın künyemi unutmuş olmamdı. Bu nedenle tutanak tutuldu. Künyemi bileğimde unuttuğum için görevli geldi ve 'bunun için sınavınız iptal edilecek' dedi. Sınava gireli 15-20 dakika olmuştu. Bu sınav son şansımdı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik gereğince adayların sınavlara alınmalarında sınava giriş belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurulması zorunlu olduğuna dikkat çeken ÖSYM tarafından "Bunların dışında bir özel kimlik belgesi geçerli değildir. Ancak bu durum, sınavdan bir gün önce nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için sorun oluşturmakta, bu durumdaki adayların, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden nüfus cüzdanı edinemedikleri için sınava girmeleri mümkün olmamaktadır." ikazı yapıldı.

İL VE İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK

ÖSYM Başkanlığı, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim-ön lisans sınavına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olan adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla 27 Eylül 2014 Cumartesi ile 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 07.00-09.45 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını bildirdi.

Haberin Devamı

KPSS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA SAYFASI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle sınavın yapılacağı merkezlerdeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, elinde ilgili sınava ait sınava giriş belgesi bulunan adaylara sınava girmek için gerekli olan nüfus cüzdanını düzenleyecek.

27 Eylül tarihinde yapılacak olan KPSS sınavından önce edinilmesi gereken bilgileri içeren sınava giriş belgesi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden adaylar ile paylaşıldı. Sınava giriş belgesine ulaşabileceğiniz ilgili bağlantı ve sınav öncesi bilinmesi gerekenler..

KPSS - Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim ve ön lisans giriş bilgilerinin yer aldığı sınava giriş belgesi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Buna göre 27 - 28 Eylül tarihlerinde yapılacak olan KPSS ön lisans sınavına girecek adayların sınava giriş yerlerinin duyurulması aşaması tamamlandı. Adaylar ÖSYM resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve ön lisans giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 27 Eylül cumartesi Sabah ön lisans düzeyinde, 28 Eylül pazar Sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan KPSS ortaöğretim ön lisans sınavına başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Sınav maratonu devam ediyor. KPSS'de ise yeni bir heyecan yaşanıyor. 27

Eylül Cumartesi ve 28 Eylül Pazar tarihlerinde gerçekleştirilecek KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavlarına giriş için gerekli sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından internet üzerinden yayınlandı. Ön lisans ve ortaöğretim KPSS'ye girecek olan adaylar ÖSYM'nin sitesine girerek gerekli olan sınav giriş belgesini internet üzerinden edinebilirler.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecek.

Adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor. Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav gününden önce adayların sınava girecekleri binayı, adres bilgisini teyit etmek, ulaşımını ve ulaşım süresini öğrenmek amacıyla gidip görmeleri yararlarına olacak.

Adayların sınavdan en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları ve giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya Mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor.

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.