Gündem ÖSYM 2016 KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM 2016 KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

13.12.2016 - 13:45 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca memur adayının tercih heyecanı başlıyor. KPSS ile ilgili ÖSYM tercih kılavuzunu kendi sitesinden en yakın zamanda yayınlaması bekleniyor.. Peki KPSS Önlisans Ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM 2016 KPSS tercihleri ne zaman başlayacak

20 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen KPSS ortaöğretim sınavı ile ilgili heyecanla beklenen sonuçlar açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinde erişime açılan KPSS sonuçları ardından tercih dönemi heyecanı sardı. Peki KPSS Önlisans Ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ''KPSS tercihleri ne zaman başlıyor'' sorusu giderek çoğalmaya başladı. Sınava girenler ve önceden Önlisans sınavına girmiş olanlar KPSS tercihleri alanında kılavuzun ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 21 Aralık 2016 tarihinde kılavuzu kendi sitesinden yayınlanması bekleniyor. 3.5 milyon insanın kaderi bu tercihlerde! 2016 KPSS Ortaöğretim sonuçları 9 Aralık 2016 tarihinde açıklandı.

KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tercih işlemlerine başlayacak. Tercih işlemlerinde herhangi bir ücret ödenmeyecek. Önlisans sınavına giren adayların da tercihleri beklemesinden ötürü tercih işlemleri bütün olarak yapılması bekleniyor. Kılavuz üzerinden yapılacak olan işlemler, kurumların açacağı kadroya göre şekil alacaktır.