Gündem Özlenen tablo!

Özlenen tablo!

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaraylı voleybolcuların birlikte fotoğraf vermesini organize eden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, ‘İşte dostluk, spor bu. Öyle güzel geri dönüş mesajları alıyorum ki demek ki özlenen tabloymuş bu’ dedi.

Özlenen tablo

Vestel Venüs Sultanlar Voleybol Ligi şampiyonu Fenerbahçe ve ikincisi Galatasaray’ın seremoniden sonra objektiflere beraber poz vermesi geniş yankı uyandırdı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, o fotoğrafın mimarı olarak olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.
Başkan Üstündağ şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 52 yıl sonra finalde bir araya gelmesi bunun olması için önemliydi. Biliyorsunuz derbi olunca akıllara olaylar, kötü tezahüratlar geliyor. Ama biz bunun olmaması için ilk günden itibaren çaba gösterdik. Benim ilk amacım taraftarları bir salonda toplamaktı. Ama bu olmadı.”
‘İşte bu dedim’
Resim teklifini iki takım yöneticilerine yaptığında olumlu yanıt aldığını sözlerine ekleyen TVF Başkanı, “Yanımdaki arkadaşlara ‘iki takım yöneticileri ile konuşacağım. Asıl güzel olan tablo bu’ dedim. Ve ilk Galatasaray’dan Ali Yüce’ye gittim. Ali Bey’in bana tek bir cevabı vardı, ‘Ne demek başkanım. Çok mutlu oluruz. Seve seve’ dedi. Ardından Fenerbahçe’den Selim Kosif’e gittim. O da neden olmasın dedi. Takımdaki antrenörler, yöneticiler, oyuncular karşı gelmeden bu kareyi verdi ve ‘İşte dostluk, spor bu’ dedim” ifadelerini kullandı.
‘Tebrik ettiler’
Yankı uyandıran fotoğrafın geri dönüşlerinin çok güzel olduğunu sözlerine ekleyen Üstündağ, “20 yıldır konuşmadığım insanlar tebrik etti. Twitter’dan, Facebook’tan, sosyal medyadan inanılmaz bir dönüş oldu. Bu konuda bir tek olumsuz dönüş almadım. İki takım taraftarlarından, spor adamlarından... Demek ki çok özlenen bir tabloymuş bu. Bunun olması ekibim ve beni çok mutlu etti. Ben bu olayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türk voleybolunda yeni dönem

Rio Olimpiyat Oyunları sonrasında yapılan seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan Akif Üstündağ ve ekibi, çıtayı daha da yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Milli Takımlarda revizyona giden yeni yönetim özellikle erkeklerde atılım yapmak için önemli bir ismi göreve getirdi. Akif Üstündağ yönetimi Erkek Milli takımın başına yine ülke voleybolunu iyi bilen Joshko Milenkoski’yi getirdi.

Sadece erklerde değil bayanlarda da atılım yapan Voleybol Federasyonu, Bayan Milli takımın başına dünyanın en önemli antrenörlerinden birisi olan Giovanni Guidetti’yi transfer etti. Vakıfbank ile sayısız başarılara imza atan tecrübeli antrenör ile başarılı olacaklarına inanan yöneticiler Milli takım Menajerlik görevini de eski milli sporcun Pelin Çelik Emniyetli’yi getirdi.

Şampiyonluk partisi
Şampiyon Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ve teknik heyeti yemekte bir araya geldi. Sarı lacivertliler, Galatasaray galibiyetiyle gelen şampiyonluğu ve sezonu 2 kupayla tamamlamanın mutluluğunu Dalyan Kulüp’te organize edilen gecede kutladı.

‘Spor, kardeşlik ve dostluktur...’
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, kupa töreninde Galatasaraylı oyuncularla birlikte poz vermeleriyle ilgili “Spor kardeşlik ve dostluktur. O yüzden söylenecek çok bir şey yok. Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Onlar için de bir hatıra olarak kaldı” dedi.
Fenerbahçe Voleybol Şube Sorumlusu Selim Kosif, “Onlar da bizim kızlarımız. Olay spontane gelişti. Bizim kızlar fotoğraf çekimi için dururken biz de Galatasaraylı sporcuları gördük. Ben de federasyon yetkilisiyle konuştum, ‘Birlikte fotoğraf çektirebiliriz’ diye. Onları da podyumun olduğu yere aldık. Ondan sonra Federasyon devreye girdi, Galatasaray Kulübü de gerekli izni verdi ve iki kulüp sporcuları da yan yana geldi. Galatasaraylı yönetici Cengiz Bey’i tebrik ettim. Finale kalarak büyük iş başardılar” diye konuştu.

Bakan Kılıç’tan kutlama mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyuncuları, şampiyonluk seremonisinde birlikte yer aldıkları fotoğraf ve oluşturdukları dostluk görüntüleri için kutladı. Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, “Finalde karşılaşan Fenerbahçe ve Galatasaray kadın voleybol takımlarını gösterdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Türk sporunun iki güzide kulübü arasındaki ‘ezeli rekabet, ebedi dostluk’ ruhuna uygun geçen karşılaşma sonrası, iki takım oyuncularımızın verdiği fotoğraf ise biz sporseverleri ayrıca mutlu etti” ifadelerini kullandı. l AA

‘Tepkileri hiç hesaplamadık’
Galatasaray’da Voleyboldan Sorumlu Yönetici Ali Yüce, yaşananları anlattı. Yüce, bu önerinin maçın bitmesinin ardından Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın geldiğini belirterek, “İki takımın da şampiyonluğu hak ettiğini söyledi. Galatasaray’ın bütçesine karşın iyi bir performans çizdiğine dikkat çekti ve ‘Siz de bu kupayı hak ettiniz. Beraber fotoğraf çektirin’ dedi. Düşünmeden bu öneriyi kabul ettim. Çünkü bizler arasındaki çekişme ve çatışma ortamı milli takıma da zarar veriyor. Bunun sonucunda ne tür tepkiler geleceğini hiç hesaplamadım. İki takım da örnek olması gereken kulüpler” dedi. l NEVZAT DİNDAR

Dostluk pozu Fair Play adayı

Özlenen tablo


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı, Dünya Fair Play Konseyi Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği İkinci Başkanı Erdoğan Arıpınar, Galatasaray ve Fenerbahçe kadın voleybol takımlarını, Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off final serisi sonrasında birlikte verdikleri dostluk pozu nedeniyle 2017 Türkiye ve dünya fair play ödüllerine aday olarak göstereceklerini açıkladı.
Arıpınar, yaptığı açıklamada, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki köklü kulübün oyuncularını, verdikleri dostluk pozu nedeniyle kutladığını belirterek, “Bu eşine çok rastlanmış bir olay değil. Uzun yıllardır böyle bir olaya rastlamamıştık. Bu görüntüleri gördüğüm anda çok duygulandım. Bu tip hareketleri hemen tespit ediyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe voleybol takımlarını önce Türkiye, sonra da dünya fair play ödülüne aday göstereceğiz. Ödülü alacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
‘Örnek bir hareket’
Arıpınar, iki takım arasında oynanan mücadelenin sıradan bir karşılaşma olmadığının altını çizerek, şunları aktardı: “İki güçlü rakip arasında oynanan bir şampiyonluk maçıydı. Fenerbahçe, Galatasaray’ı sahasında set vermeden yenerek şampiyon oldu ve iki takım oyuncuları kutlamalar sırasında bu pozu verdi. Hiçbir şampiyonada olmadığı gibi rakip takım oyuncuları bir araya geldi ve kucaklaştı. Bu, tüm dünyaya örnek olacak bir hareket. Biz bu konuları büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Tüm sporculara ve insanlara örnek olması için çalışıyoruz.”
Daha önce de şampiyon olan ekibin oyuncularını, karşı takım sporcularının alkışladığını da gördüklerini dile getiren Erdoğan Arıpınar, “Bu farklıydı. Daha önce karşılaştığımız olaylar genellikle iddiasını kaybetmiş takım oyuncularının, şampiyonu alkışlaması şeklindeydi ama Galatasaray ve Fenerbahçe de şampiyonluk için iddialıydı ve aralarında yüz yılı aşmış rekabet bulunan takımlardı” ifadelerini kullandı.

‘Üniversitelerde örnek olarak göstereceğiz’

Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu olarak şehir şehir gezerek üniversiteleri ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Derbide yaşananları, üniversitelerde örnek olarak göstereceğiz. Tüm spor branşlarında bu tür hareketleri görmeyi bekliyoruz” dedi.