Gündem ‘Paraları görünce iştahım kabardı’

‘Paraları görünce iştahım kabardı’

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayseri’de girdiği bir banka şubesinden 105 bin TL çalan soyguncu, “Veznede paraları görünce iştahım kabardı” dedi.

‘Paraları görünce iştahım kabardı’

Kayseri’de 4 Şubat günü bir banka şubesinde meydana gelen olayda Murat Taşdiken, banka memurlarının dışarıda sigara içtiği sırada içeri girip, kendi üzerindeki tabancayla tehdit ettiği güvenlik görevlisinin tabancasını da aldıktan sonra vezneye yaklaşarak 81 bin TL, 6 bin 91 Dolar ve 3 bin 335 Euro almış, kaçtığı sırada ise kalp krizi geçirmişti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Taşdiken, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

‘Kiramı ödeyemedim’
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Taşdiken yaptığı savunmada şunları söyledi. “Banka kartımın süresi doldu. Bankaya yeni kart istemek için gittim. Veznede paraları görünce, soygun kafamdan geçti, iştahım kabardı. Ev kiramı bile ödeyemeyecek duruma gelince, bir hafta sonra da soygunu gerçekleştirdim. Pişmanım. Oradan tesadüfen geçen ve kalbimi çalıştıran doktor ve hemşireye teşekkür ederim. Bankada korkuttuğum arkadaşlardan da özür dilerim.”
‘Hayata döndü’
Duruşmada tanık olarak dinlenen Bünyan ilçesinde görevli doktor Abdulkerim Eroğlu ve eşi hemşire Hasibe Eroğlu, Taşdiken’i suni teneffüs ve kalp masajıyla yeniden hayata döndürdüklerini anlattı.