Gündem Peker bağlantılı 9 kişi yağmadan tutuklandı

Peker bağlantılı 9 kişi yağmadan tutuklandı

17.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başını Sedat Peker’in çektiği organize suç çetesine yönelik sürdürülen kovuşturma kapsamında, bir restoran zincirinin merkezini ve 8 şubesini zorla ele geçirdiği ileri sürülen 16 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Peker bağlantılı 9 kişi yağmadan tutuklandı

FERİT ZENGİN - Tutuklananlar arasında Peker’e yakınlığıyla bilinen Fikret Aydın da var.

Haberin Devamı

Peker’e yakın isim

Polis, 9 Nisan’da düzenlenen ilk operasyonda elde edilen deliller üzerinde yaptığı incelemede, döner restoranları sahibinin organize suç örgütü tarafından tehdit edildiğini ve şirketin yağmalandığını tespit etti.

Borçtan kaynaklanan alacak verecek meselesi nedeniyle devreye girdiği ileri sürülen çetenin, şirketi ele geçirdiği belirlendi.
Çetenin, Peker’e yakınlığıyla bilinen Fikret Aydın’ın kontrolünde olduğunu belirleyen polis, Aydın ile birlikte hareket eden 18 şüpheliyi gözaltına almak için 12 Temmuz sabahı İstanbul ve Rize’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlarda, aralarında Fikret Aydın’ında bulunduğu 16 şüpheliyi gözaltına alan polis, 2 firari şahsı yakalamak için çalışmalarını devam ettiriyor. 16 isimden 4’ünü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen 12 isimden 3’ü adli kontrol kararıyla serbest kalırken, aralarında Fikret Aydın’ın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı