30.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Tuz tüketimi üzerine çalışan “Consensus Action on Salt and Health” (CASH) kurumunun yürüttüğü araştırmaya göre, bir porsiyon cheddar peyniri bir paket cips kadar tuz içeriyor. Keza, feta, hellim gibi birçok peynir çeşidinde de deniz suyunda görülenden daha yüksek oranda tuz bulunuyor. En yüksek tuz oranının 30 gramında 1 gram tuz bulunan rokforda yer aldığı belirlendi. 30 gramında 0.81 gramla hellim ve 0.75 gramla feta ise yüksek tuz ihtiva eden diğer peynirler oldu. 30 gram deniz suyunda 0.75 gram, 20 gram cipste ise 0.56 gram tuz bulunuyor. Uzmanlar, günde bir çay kaşığına denk gelen 6 gramı aşmayacak şekilde tuz tüketilmesini öneriyor.