Gündem Piyango bu köye vurdu!

Piyango bu köye vurdu!

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaklaşık 1 milyar ton bakır madeni rezervinin bulunduğunun belirtilmesi bölgede yaşayan halkı sevindirdi

Piyango bu köye vurdu

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ilçenin maden kaynakları bakımından zenginliğe sahip olduğunu belirterek, “Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün araştırmaları sayesinde ilçemizde ülkemizde büyüklük bakımından birinci sırada yer alabilecek bakır madeni tespit edildi. Böylece bölgenin dünya çapında bir bakır rezervine sahip olduğu uzmanlarımızın araştırmaları sonucunda ortaya çıktı. Haberi duyduktan sonra inceleme yapmak üzere bölgeye geldik ve yetkililerimiz burada güzel haberleri ve bilgileri verdiler” diye konuştu.
Hüyüklü köyündeki bakır madeninin kısa sürede işletmeye alınmasını beklediklerini dile getiren Aydoğan, bölge insanının da bu zenginlikten yararlanacağına inandığını vurguladı.

1 milyar ton bakır rezervi
Muhtar Fatih Aslan ise köyde 20-30 yıl önce maden araştırmaları yapıldığını anlattı. Aslan, “Bölge halkı olarak çok sevindik. Bu çalışma köy halkının ‘umudu’ oldu” dedi. Önceki gün, MTA’nın Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Elbistan ilçesi arasında kalan bölgede, “Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları” projesi kapsamında 5 yıldır sürdürdüğü rezerv arama çalışması sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır bulunduğu açıklanmıştı.