Gündem PKK kalleşliği! 8 şehit

PKK kalleşliği! 8 şehit

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 8 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Üzerine asfalt yapıldığı için dedektörün, el yapımı patlayıcıyı algılamadığı belirtildi.

PKK kalleşliği 8 şehit

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde PKK’lı teröristlerce dün sabah asfalt altına döşenen el yapımı patlayıcıyla (EYP) düzenlenen kalleş saldırıda sekiz asker şehit düştü, bir asker de yaralandı. Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında yol yapım çalışmasının emniyetinin alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı araca, dün 06.00 sıralarında saldırı düzenlendi. PKK’lı teröristler, yola önceden tuzakladıkları EYP’yi zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli dört asker şehit oldu, beş asker de yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden dördü de kurtarılamayarak şehit düştü.

Haberin Devamı

Uzaktan kumanda ile

Şehitlerden birinin astsubay, yedisinin ise uzman çavuş olduğu bildirildi. Saldırıda kullanılan EYP’nin yola uzun süre önce tuzaklandığı, yolda asfaltlama yapıldığından arama faaliyeti yürütüldüğü sırada patlayıcının dedektör cihaz tarafından algılanmadığı öğrenildi. Patlamayla birlikte asfalt yolda dev bir çukur oluştu. PKK’lı teröristlerin EYP’yi kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdiği saptandı.

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ali Hekim’in (24) Antalya’daki baba ocağına ateş düştü. Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, kapıda ambulans içinde sağlık ekibi hazır bekletildi. 5 ay önce Arzu Hekim ile evlendiği belirtilen şehit Hekim’in cenazesi bugün Isparta’da defnedilecek.

Haberin Devamı

PKK kalleşliği 8 şehit

‘Birliğe dönme’ dedi

Uzman Çavuş Neşet Gök’ün (25) acı haberini de Eskişehir’in Emek Mahallesi Şölen Sokak’ta oturan babası Turhan Gök ve annesi Nurcan Gök’e askeri yetkililer verdi. Bekâr olan Neşet Gök’ün, iki kardeşinin olduğu belirtildi. Acı haberi alan iki kardeş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin komşuları, küçük Batuhan’ın bir süre önce Eskişehir’e izne gelen ağabeyi Neşet Gök’e birliğine dönmemesini istediğini, döndüğü takdirde şehit olabileceğini söylediğini anlattı.

Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus’un (28), İzmir’in Bergama ilçesindeki babaevi de yasa büründü. Haberi alınca fenalaşan baba Yücel Ulus’a (54) sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Düğünü iptal oldu

Altı yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen şehidin kardeşi Çağrı Ulus’un da astsubay olduğu ve İzmir’de görev yaptığı belirtildi. Şehit Ulus’un, akşam operasyona çıkmadan önce babasını arayarak “Nasipse yarın düğün için geleceğim” dediği belirtildi. Şehit Ulus’un bugün yapılacak dayısının oğlunun düğünü de iptal edildi.

PKK kalleşliği 8 şehit

Anne-baba yıkıldı

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce’nin (26) Ankara’nın Etimusgut ilçesi Atakent Mahallesi’nde oturan babası Ömer ve annesi Sündüz İnce de gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasını sağlık ekipleri sakinleştirdi. Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer’in (29) Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Bademli kırsal mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bekâr olan şehidin annesi Arife ve babası Tezcan Dinçer ile ailesine acı haberi, yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Aile, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay Dinçer’i Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın (29) acı haberi, memleketi Amasya’daki ailesine ulaştı. Baba Niyazi (54) ile anne Fatma Aydın’a haberi yetkililer tarafından bildirildi. 2 yıl önce Dilek Aydın ile evlenen, 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Aydın’ın kardeşi Sefa Aydın’ın da Ankara Astsubay Okulu’nda eğitim gördüğü öğrenildi.

PKK kalleşliği 8 şehit

Şehit amcaya gözyaşı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun (29) Samsun Ladik’te oturan babası Arif ve annesi Fidase Göksu ile dört kardeşine acı haberi yetkililer verdi. Vatandaşlar taziyeye geldi. Şehidin yeğeni Halil Göksu amcası için gözyaşı döktü. Şehit Göksu’nun yaklaşık 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandığı, çiftin düğün yapmak için şark görevinin bitmesini beklediği belirtildi. Şehit Göksu’nun sosyal medya hesabından nişanlısı Nesrin Atağ ile çektirdiği fotoğrafla “Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim nice beraber mutlu yıllara” yazdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

14’üncü Hava Üs Komutanlığı’nda şehitler için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler Ali Hekim’in naaşı Isparta’ya, Özgürcan İnce’nin naaşı Ankara’ya, Neşet Gök’ün cenazesi de Eskişehir’e getirildi.

Saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Yahya Şen (24), uçak ambulansla Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi’ne nakledildiği sırada şehit oldu. Kırıkkale’de oturan 3 çocuklu şehidin ailesi, acı haberle yasa boğuldu.

Kırmızı listedeki terörist öldürüldü

PKK kalleşliği 8 şehit

Mardin’de hava harekâtında öldürülen teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan PKK/KCK’lı terörist Mehmet Sait Sürer olduğu belirlendi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 6 Eylül’de Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Talliağılları mevkiinde tespit edilen ve hava destekli operasyonla etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan terör örgütü PKK’nın sözde Mardin eyalet sorumlusu “Cuma Mardin” kod adlı Mehmet Sait Sürer olduğu tespit edildi. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

SİYASİLERDEN HAİN SALDIRIYA LANET

‘Teröre misliyle karşılık verilecek’

8 askerin şehadet haberi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, siyasiler yayımladıkları mesajlar ve açıklamalarıyla hain saldırıyı lanetledi.

PKK kalleşliği 8 şehit

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Devletimiz teröre ve destekçilerine sınırlarımız içinde ve dışında misliyle cevap verecektir. Milletimizin başı sağolsun.

- AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: İpleri başkalarının elinde olan terör sürüleri bertaraf edilecek. Bu terör örgütleri vekalet savaşlarının araçları olarak kullanılıyor. O maşayı kullanan eller kendi menfaatlerini yükseltmek isteyenlerdir. Hepsini lanetliyoruz. Bu bir insanlık suçudur.

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye’nin terörle mücadelesi, yeryüzünün en gerekli ve en haklı mücadelesidir. Teröristlere karşı mücadele ettiğimiz gibi, bunların arkasındaki kaos projelerine karşı da mücadele ediyoruz. Ülkemiz adına olduğu gibi kardeş hakların onurlu hayat hakkı için de mücadele ediyoruz.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Batman’dan gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Olay, PKK/YPG’ye zaman kazandırıp yapılaşmasını tamamen hızlandırmaya yöneliktir. Kaybettiğimiz her dakika, daha büyük güvenlik sorunu olarak bizlere geri dönebilir. Zaman kaybetme lüksümüz kalmamıştır. En kısa sürede, bu bela daha da büyümeden gereken operasyonlar yapılmalı ve terör yuvaları yok edilmelidir. - AA,DHA

ABD: MÜTTEFİKİMİZİN YANINDAYIZ

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından saldırıyı kınayarak, “PKK teröristleri saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” mesajı verdi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de yaptığı açıklamada, “Batman’da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden ve yaralanan Türk askerleri için derin üzüntü duyuyoruz” dedi.