Gündem PKK’nın Karadeniz sorumlusu öldürüldü

PKK’nın Karadeniz sorumlusu öldürüldü

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Karadeniz yaylalarında terörist takibi sonuç verdi. Maçka’da 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit olduğu çatışmada PKK’lı terörist grubun başında bulunan örgütün sözde Karadeniz sorumlusu ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır ile “yakın koruması” olduğu belirtilen ‘Rodi’ kod adlı Levent Dayan öldürüldü

PKK’nın Karadeniz sorumlusu öldürüldü

Giresun’un Güce ilçesine bağlı Körükbelen yaylasında 6 gün önce Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin şehit olduğu çatışmanın ardından, kaçan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Giresun-Gümüşhane-Trabzon üçgeninde yürütülen hava destekli geniş çaplı operasyonlar sonuç verdi. Güvenlik güçleri, bölgede bazı noktalara konuşlandırılan Kobra adlı zırhlı araçta yer alan kameralardan, Alacainek Yaylası kırsalında PKK’lı teröristlerden görüntü aldı. Bölgeye yoğunlaşan Jandarma Özel Harekât (JÖH) timleri alanı ablukaya aldı. Yakalanacaklarını anlayan PKK’lı teröristler, bölgede etkili olan yoğun sisten de yaralanarak kaçmak istedi. Ormanlık alanı terk edip, kaçışlarını sürdüren teröristler, yoğun sisin etkisini kaybetmesiyle Sarıtaş Yaylası’nda kendilerini açık etti. Çaresiz kalan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Kırmızı listede

Teröristlerin örgütün sözde Karadeniz lideri ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır ile ‘Rodi’ kod adlı Levent Dayan olduğu belirlendi. Terörist grubun geçen yıl ağustos ayında Trabzon’un Maçka ilçesinde Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ün şehit edilmesi olayının ve son olarak Giresun’un Güce ilçesinde Uzman Çavuş Ali Cevizci’yi şehit edilmesinin failleri olduğu öğrenildi. Yakışır, İçişleri Bakanlığının hazırladığı terörden arananlar listesinde “kırmızı” kategoride aranıyordu.

Yakışır ve Dayan’ın öldürülmesiyle örgütün sözde Karadeniz yapılanmasının çöktüğü belirtildi. PKK’lıların kamuflaj ve çantalarının yeni olduğu gözlendi. PKK’lı Yakışır’ın elinde küçük, yanında uzun namlulu, üzerinde yeni nesil gece görüşü olan dürbünlü tüfeğin yer alması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

PKK’nın Karadeniz sorumlusu öldürüldü

Bölücü örgüt üyeleriniwn üzerlerinde askeri kamuflajların bulunduğu görüldü. Örgüt üyelerinin kendi kıyafetlerinin üzerine asker görüntüsü vermek için kamuflaj giydikleri, bu şekilde kırsal alanda daha rahat dolaşma imkanı yakalamak istedikleri ve daha önce de aynı yönteme başvurdukları öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu twitter’dan duyurdu. Soylu, “Eren, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin” diye yazdı.

PKK’nın Karadeniz sorumlusu öldürüldü

‘Yüreğim soğudu’

Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle, yüreğinin bir nebze de olsa serinlediğini söyledi. Anne Bülbül, “Oğlumun kanı yerde kalmadı. Devletimizden, vuranlardan Allah razı olsun. Mevla güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söz vermişti. O sözünü tutardı ve bu söz yerine getirilmiş oldu. Benim kuzuma kıyan bu hainler, hak ettiklerini buldu” dedi.

‘Operasyonlar devam edecek’

Gümüşhane Valisi Okay Memiş de ilçe kırsalına gelerek incelemede bulundu. Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Memiş,“Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri tanesi ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır. Bu terörist uzun yıllar bu bölgede olan, sözde Karadeniz sorumlusu olan terörist idi ve maalesef birçok eylem yaptılar. Bizim 13 güvenlik görevlimizin şehit olmasına yol açmıştı bu teröristin sorumlusu olduğu eylemler. Buna en son Eren Bülbül şehidimizin, kardeşimizin eylemi de dahil” dedi.

Haberin Devamı

Operasyonun 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne gelmesini manidar olarak nitelendiren Memiş, şöyle konuştu: “Hakikaten çok önemli ve değerli bir operasyon oldu 15 Temmuz’da bu operasyonun olması ayrıca manidar, ayrıca değer kattı. Ben emeği geçen herkes, tebrik ediyorum. Bizler 24 saat vatandaşımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için ayaktayız. Devlet 24 saat ayakta. Devlet genç dinamik ve daha önce de ifade ettiğim bu dağlar, bu yaylalar bizlerin. Dolayısıyla operasyonda emeği geçen bütün jandarma ekiplerini kutluyorum. Hepsine teşekkür ediyorum, inşallah vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tesis etmek üzere yürüteceğimiz operasyonlar devam edecek.”