Gündem PKK ve MLKP'ye itirafçı darbesi...

PKK ve MLKP'ye itirafçı darbesi...

06.08.2018 - 21:33 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, son 2 hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda yakalanarak tutuklanan 2'si PKK'lı biri MLKP'li 3 örgüt yönetici ve mensubunu, geçmiş tarihlerde yakalanıp tutuklanan örgüt itirafçılarının ele verdiği öğrenildi.

PKK ve MLKPye itirafçı darbesi...

Çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan 3 örgüt yönetici ve mensubundan, sokak eylemlerini yönetip, dağa eleman kazandıran hücrenin başında olan PKK'lı 2 ismi örgütün yakalanıp tutuklanan molotofçusunun, Avukat olup örgüt kamplarında silahlı eğitim alan MLKP'li ismi ise birlikte eğitim aldığı silah arkadaşının ele verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ekipleri, geçtiğimiz aylarda yakalanıp tutuklanan ve örgüt adına sokak eylemlerine katılıp molotoflu saldırılarda bulunan bir örgüt mensubunun verdiği ifade doğrultusunda, örgütün sokak eylemlerini organize ettiği ileri sürülen ismin Seyhan Ç., örgüt kırsalına eleman transfer hücresinin başındaki isminde Ferda A. isimli kadın teröristler olduğunu belirleyince adres tespit çalışması yaptı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonrası Seyhan Ç.’ye yardım edip kendisini saklayan 2 şüpheli tespit edildi.

Kuzen oldukları belirlenen ve aynı zamanda örgüte lojistik destekte bulundukları belirlenen Faruk ve Teymen Ö.isimli şüphelilerin adreslerini tespit eden istihbarat ekiplerinin çalışmalarının ardından tespit edilen 2 adrese ve bağlantılı adreslere Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve TEM operasyon timlerinin eşliğinde 31 Temmuz gecesi operasyonlar düzenlendi. Haklarında savcılıkça yakalama kararı çıkarılan Seyhan Ç.ile Faruk ve Teymen Ö.isimli örgüt şüphelileri adreslerde bulunup yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

TEM Şube'de sorgulanan şüphelilerin ifade ve bağlantılarıyla, daha önce yakalanan ve ismi saklı tutulan bir örgüt molotofçusunun ifadesi doğrultusunda, örgüt adına faaliyetler de bulunduğu belirlenen 2 isme daha ulaşan polis, kimlikleri belirlenen şüphelilerden birisi olan ve Diyarbakır'dan İstanbul'a gelerek örgüt kırsalına eleman ile lojistik aktarımı yaptığı belirlenen ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" ve "Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozma" suçlarından aranan Ferda Y. isimli kadın teröristinde arasında bulunduğu 2 şüpheliyi yakalamak için ikinci bir operasyon düzenledi.

İlk operasyondan bir gün sonra İEM Terörle Mücadele birimleri, Ferda Y. ve beraberindeki şahısları gizlenmelerine yardımcı oldukları belirlenen 3 şüpheliyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden Seyhan Ç., Ferda Y. ile Faruk ve Teymen Ö. isimli şahıslar tutuklanırken 4 örgüt şüphelisi adli kontrol katarıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele ekiplerinin ikinci ayrı bir operasyonu yine ilk operasyonun düzenlendiği 31 Temmuz gecesi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, terör örgütü üyeliği ve terör faaliyetlerinden dolayı bir süre önce gözaltına alınıp tutuklanan bir MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) mensubunun ifadesi doğrultusunda, 31 Temmuz gecesi Ankara Bürosu ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatlarından Av. Can T.yi Kadıköy'deki adresine yaptığı baskınla gözaltına alıp emniyete götürdü.

Terör örgütü MLKP'nın kırsal alanda bulunan kamplarında silahlı eğitim aldığı ve örgütün silahlı kanadında yer aldığı yönünde hakkında ifade bulunan ve örgütün fikir ve ideolojileri doğrultusunda hareket ettiği ileri sürülen Avukat Can T., 3 Ağustos günü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Geçtiğimiz aylarda, örgüte yönelik olarak yapılan bir operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan bir örgüt mensubunun, "örgüt kırsalında birlikte silahlı eğitim almıştık" dediği Avukat Can T., “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Avukat Can T.nin adını veren örgüt mensubunun daha bir çok birlikte silahlı eğitim aldığı örgüt mensubunun da adını verdiği öğrenilirken, yer, zaman ve ayrıntılı tanımlamalarla isimlerini verdiği örgüt mensuplarına yönelik polisin çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı