Gündem ‘PKK’nın 26 terör eylemini engelledik’

‘PKK’nın 26 terör eylemini engelledik’

19.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılbaşından bu yana PKK’nın 26 terör eylemini engellediklerini açıkladı.

‘PKK’nın 26 terör eylemini engelledik’

Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Gölbaşı Vilayetler Evi’nde şehit aileleriyle bir araya geldi. Türkiye’nin bugün terörün her alanında ve her türüyle mücadele ettiğine dikkati çeken Soylu, terörün sadece silahlısıyla değil, teröre moral veren, destek olan, propagandasını yapan unsurlarla da mücadele edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

15 Temmuz sonrasında oluşturdukları yeni güvenlik konseptiyle teröre kaynaklık eden unsurlarla da mücadele ettiklerini belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Keza artık terör olayı olmasını beklemiyoruz. Olay sonrası değil, kesintisiz operasyon yapıyoruz. Tüm terör operasyonlarımızda yılbaşından bugüne kadar 121 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirip, 26 terör eylemini engelledik. Hatta birisini de bu sabah (dün) engelledik. Dört kişi örgüte katıldı. Bunun sadece ikisi yurt içinden ikisi Almanya’dan. Buna rağmen 35 kişi ikna yoluyla teslim oldu. 878 kilogram patlayıcı ele geçti, bunların 42 kilogramı plastik patlayıcı. Yine yılbaşından beri 63 mayın ve EYP ile 167 el bombası ele geçirildi.

Yine PKK şemsiyesi altında olan aşırı sol terör örgütlerinin de yılbaşından bugüne kadar üç elemanı etkisiz hale getirildi, bir eylemi de engellendi. Onlara da fırsat, onlara da aman vermiyoruz. Bu örgütler daha ziyade kiralık katil örgütleridir. Parayı veren, bunlara eylem yaptırır. Genelde de sivilleri hedef alırlar, PKK’da aynısını yapar.”

Haberin Devamı

Büyükşehirlerde bombalı eylem yapacaklardı

İçişleri Bakanı Soylu’nun, “PKK’nın bir terör eylemini bu sabah engelledik” şeklindeki açıklamasının ayrıntıları belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar neticesinde terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG mensuplarının ülkeye illegal yollardan girerek Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki çiftlik evinde saklandıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyon sırasında güvenlik güçleri ile örgüt mensupları arasında çıkan silahlı çatışmada Suriye uyruklu E.K. yaralı, M.K. ise sağ yakalandı. Şüphelilerin, büyükşehirlerde bombalı eylem hazırlığında olduğu belirlendi.