Gündem Plazada keşif

Plazada keşif

18.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

20’nci kattan atılarak öldürüldüğü iddia edilen Şule Çet ile ilgili davaya bakan mahkeme heyeti, olayın meydana geldiği plazada keşif yaptı. Sanıklar, güvenlik gerekçesiyle olay yerine getirilmedi

Plazada keşif

Ankara’da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet (23) geçen yıl 28 Mayıs’ta bir plazanın 20’nci katından düşerek ölmüştü. Olayla ilgili Çağatay Aksu (34) ile Berk Akand (33) Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından tutuklu yargılanıyor. Mahkeme heyeti dün olayın yaşandığı Ankara Çankaya’daki plazada yeniden keşif yaptı.

Haberin Devamı

Yanıt aranacak

Sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand, güvenlik gerekçesiyle keşfe getirilmezken, olaydan sonratutanak tutan polis, bilirkişi heyeti ve her iki tarafın avukatları plazadaki keşfe katıldı. Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin, mahkeme başkanı ve üyeler, adli tıp kurumundan bir uzman ve bir inşaat mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle olay yerinde inceleme yaptı. Mahkeme başkanı, bilirkişilere olaya ilişkin sorular yöneltti. Şule Çet’in olaydan sonraki yatış şekli, neden çorabının ve ayakkabı bağcıklarının çıktığı ile bir ayakkabısının nasıl kolunun altında bulunduğu gibi kritik sorulara bilirkişi tarafından yanıt aranacak. Bilirkişi raporu dava günü olan 10 Temmuz’a kadar mahkeme heyetine sunulacak.

Haberin Devamı

Pencere ölçüldü

İnceleme sırasında Şule Çet’in düştüğü iddia edilen pencere önündeki sehpanın konumunun belirlendiği, ayrıca iki pencere arasındaki mesafenin ve pencere boylarının ölçüldüğü belirtildi. Heyet daha sonra Çet’in düştüğü yere inerek inceleme yaptı. Mahkeme heyeti 2.5 saat süren keşfin ardından tutanak tutarak, plazadan ayrıldı.

Kritik sorular

Mahkeme heyeti keşif sırasında bilirkişilere davayı önemli ölçüde etkileyecek sorular yöneltti. Bilirkişiye yöneltilen o sorular şunlar:

- Olayın ardından Şule Çet yerde o pozisyonda olabilir mi?

- Şule Çet’in ayakkabıları o pozisyonda olabilir mi?

- Şule Çet’in çorabı ayağından nasıl çıktı?

- Düştükten sonra Şule Çet’in ayakkabı bağcıkları ayakkabıdan çıkabilir mi?

- Şule Çet’in düştükten sonra ayakkabısının bir tanesinin kolunun altında olması mümkün mü?

‘Sanıklar da olmalıydı’

Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar şunları söyledi: “İki sanık da güvenlik gerekçesiyle keşifte hazır edilmedi. Ankara’nın orta yerinde, her türlü güvenlik tedbirinin alınmasının imkan dahilinde olduğu bir yerde, iki sanığın güvenlik gerekçesiyle keşif mahalline getirilmemesi kabul edilebilir değil. Sanıkların güvenliği kadar bu ülkenin sokaklarında yürüyen her kadının güvenliği de hepimiz için önemlidir.” Çet’in üzerindeki iç çamaşırının hâlâ bulunamadığını da ifade eden Tatar, tecavüz bulgusunu ispatlayabilecek en önemli delillerin kaybolmasında ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Yazarlar