Gündem Polis katilinden inanılmaz ifade: 'Bunalımdayım'

Polis katilinden inanılmaz ifade: 'Bunalımdayım'

12.08.2010 - 11:42 | Son Güncellenme:

Konya'da bir polisi şehit eden dün çatışma sonucu yakalanan motosikletli katilin ifadeleri tüyler ürpertti

Polis katilinden inanılmaz ifade: Bunalımdayım

Polis katilinden inanılmaz ifade: Bunalımdayım
KONYA’da salı günü trafik kontrolu yapan ekipte görevli olan evli ve 2 çocuk babası polis memuru 36 yaşındaki Ömer Durmaz’ı, radar kontrolü yaptığı polis otomobilinde tabancayla şehit ettiği iddiasıyla aranırken, bir gün sonra çatışmada ayaklarından vurularak yakalanan üniversite mezunu 21 yaşındaki Hakan Dinçer, “Bunalımdaydım. Polisi yalnız görünce sıktım” dedi.

Konya'nın Çumra İlçesi Bölge Trafik Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer Durmaz, 10 Ağustos Salı günü saat 16.00 sıralarında Konya- Karaman karayolu Avdul Köyü yakınlarında radar uygulaması yaptığı sırıda, araç içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırganın kimliği ise radardaki görüntüsünden saptandı. Kırmızı motosikleti ile olay yerine gelen ve saldırıdan sonra şehit Durmaz’ın silahını da alıp motosikletiyle kaçan Hakan Dinçer’in yakalanması için polis ve jandarma çevre illerde ve kırsal alanlarda çalışma başlattı.

ASTSUBAYI DA VURDU Yozgat'daki Bozok Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden bu yıl mezun olan Hakan Dinçer, dün saat 15.00 sıralarında Avdul Köyü’ne yakın olan memleketi Kuzucuk Köyü girişinde jandarmanın ‘Dur’ ihtarına tabancayla ateş ederek karşılık verdi. Motosikleti ile kaçmaya çalışan Dinçer, tabanca ile jandarmanın üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Dinekli Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuş Can, sol kürek kemiğinden yaralandı. Çıkan silahlı çatışmada şüpheli Hakan Dinçer de 2 ayağından vurularak yakalandı. Devrilen motosikletin heybesinde bulunan çok sayıda kıyafet ve su şişeleri yola savruldu. Astsubay Can, ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı.

ŞEHİT POLİSİN TABANCASI BULUNAMADI Önce Çumra Devlet Hastanesi’ne, ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Dinçer'in sağ bacağında 3, sol bacağında da 2 kurşun yarası bulunduğu saptandı. Ameliyat edilen Hakan Dinçer’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şüpheli Hakan Dinçer, hastanede kendine geldikten sonra ifadesi alındı. Dinçer polise verdiği ilk ifadede, “Bunalımdaydım. Polisi yanlız gördüm, sıktım. Polisle husumetim yok” dedi.

Dinçer’in jandarmayla çatışmaya girdiği sırada Başçavuş Can’ı, polis Ömer Durmaz’ı şehit etitği 7.65 milimetre çapındaki tabanca ile yaraladığı ve ruhsatsız tabancayı da yaklaşık 1 ay önce eniştesi Mehmet Dipkaya'dan satın aldığı saptandı. Dün gözaltına alınan şüphelinin eniştesi Mehmet Dipkaya ile babası Osman Dinçer, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, şüpheli Hakan Dinçer'in, radar aracına düzenlediği saldırıdan sonra aldığı şehit polis Ömer Durmaz'a ait tabanca ise henüz bulanamadı.

KAMERAYA BÖYLE YAKALANMIŞTI:

HAKAN DİNÇER BÖYLE YAKALANDI: