Gündem ‘Polise saldırı millete saldırıdır’

‘Polise saldırı millete saldırıdır’

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş’ta gerçekleşen hain saldırının ardından dün Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

‘Polise saldırı millete saldırıdır’

Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Selina Doğan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak eşlik etti. Çıkışta açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Polisler bizi koruyorlar. Evimizde rahat uyuyalım, sokaklarda, caddelerde rahat gezelim diye onlar fedakârca çalışıyorlar. Onlara başsağlığı dilemek hepimizin görevi. İnşallah bir daha bu tür olaylar Türkiye’nin gündemine gelmez” dedi.

Karanfil bıraktı

Kılıçdaroğlu, saldırının meydana geldiği yeri ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, “Terör, kimden, nereden gelirse gelsin, lanetlemek hepimizin vicdani borcudur. Terör bir insanlık suçudur. İnsanlık suçuna karşı hepimizin ortak tavır takınması lazım. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış demektir. Polise karşı her türlü terör eylemi millete yönelik terör eylemidir. Çünkü polis, bu milletin vicdanıdır. Teröre, teslim olmayacağız. Güvenlik güçlerimizin arkasında olacağız. Onların morale, desteğe ihtiyacı var. O desteği sonuna kadar vereceğiz. Şunu çok iyi bilsinler; polis arkadaşlarımız onurları ile görev yapıyor. Onların yeri bizlerin yüreklerimizdedir” dedi. Kılıçdaroğlu, tedavi gören yaralıları da ziyaret etti.