Gündem Poyraz: Eğitim, kültür ve sağlık vadisi olacağız

Poyraz: Eğitim, kültür ve sağlık vadisi olacağız

21.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, eğitim, kültür ve sağlık alanlarında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Çekmeköy artık, eğitim, kültür ve sağlık vadisi olacak” dedi

Poyraz: Eğitim, kültür ve sağlık vadisi olacağız

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy kurulduğunda var olan sorunları 5 yıl içinde büyük ölçüde çözdüklerini ifade ederek, belediye olarak 8 okul, 12 anaokulu yaptıklarını söyledi. Önemli eğitim kurumlarının da ilçede okul açtığını belirten Poyraz, “Kültür merkezi olmayan, hastanesi olmayan, belediye binası olmayan bir ilçeydi. Biz bu dönemde Çekmeköy’de eğitimde çok ciddi yatırımlar yaptık ve bugün çok iyi bir noktadayız. Biz istiyoruz ki Çekmeköy denilince akla eğitim vadisi gelsin kültür vadisi gelsin. Bununla ilgili de yine çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Poyraz, belediye başkanlığına başladığında attığı ilk imzanın okul yapım protokolü olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:
“5 yıllık süre içinde ilçeye birçok okul kazandırıldı. İlçeye bağışta bulunmak isteyen iş adamları okul yapımı için yönlendirildi. Ülkenin önde gelen özel okulları da Çekmeköy’e kampus açmak için sıraya girdi. Bu süre içinde Çekmeköy’de özel bir üniversite de eğitim vermeye başladı. Bir yandan da mevcut okulların iyi eğitim verebilmesi için eksiklerin giderilmesi için çalıştık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan bakım ve onarım çalışmasında, 1.5 milyon TL bütçe ayrıldı. Okulların yaz tatilinde, hangi okulun neye ihtiyacı varsa hepsi tamamlandı. Okul aile birliklerinin bütçelerinin zorlanmaması için eğitim-öğretim dönemlerinin başlangıçlarında okullara temizlik malzemeleri teslim ediliyor. İhtiyacı olan öğrencilerimize çanta içinde kırtasiye malzemeleri hediye ediliyor. Aynı şekilde ihtiyacı olan öğrencilerin kışlık kıyafet ihtiyaçları hayırsever iş adamlarıyla birlikte karşılanıyor.”

‘Sağlıklı Çekmeköy’
Ciddi sağlık yatırımları yaptıklarını vurgulayan Poyraz, tam donanımlı devlet hastanesinin de 29 Ekim 2015’te hizmete açılacağını söyledi. Poyraz, her mahalleye bir aile sağlığı merkezi açıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Sağlıkla ilgili ciddi yatırımlar yaptık, 6 tane aile sağlığı merkezini belediye olarak ilk iki yılımızda biz yaptık teslim ettik. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kazandırdık, son teknolojiyle çalışıyor. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı poliklinik açtık. Orada 7 psikiyatrist ve 1 çocuk psikologu görev yapıyor. Hastanede ayrıca şizofreni hastalarının günlük yaşamsal ihtiyaçlarının öğretildiği beceri sınıfları ve özlem odaları yer alıyor. Engelli rehabilitasyon merkezimiz var. Evde bakım hizmetlerinden ‘engelli taksi’mize kadar çalışmalarımız var. Engelli birey veya ailesi bizi arıyor gideceği her yere biz onu götürüyoruz, nereye ne anlamda giderse... Helikopter pistinden, 17 tane yoğun bakıma kadar, 10 tane ameliyathaneye kadar mükemmel bir devlet hastanemizin de temelini attık, 29 Ekim 2015’te de açılışını yapacağız.”

Haberin Devamı

AHMET POYRAZ KİMDİR?
1964 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan Ahmet Poyraz, tahsil hayatını Beyoğlu-Cihangir ve Rize’de sürdürdü. Poyraz, küçük yaştan itibaren ailesinin kurduğu ticari işletmelerde çalıştı. İş hayatının yanında toplumsal meselelerle ilgilenmeyi ihmal etmeyen Ahmet Poyraz, siyasi kariyerine 2003 yılında Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başladı. İki dönem bu görevi yürüten Poyraz, 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrıldı. Evli olan Ahmet Poyraz, üç çocuk babası.

‘Kültür merkezlerine herkes ulaşabiliyor’
Poyraz, Çekmeköy’ün neredeyse her mahallesine bir kültür merkezi kazandırdıklarını kaydederek, Çekmeköy’ün geniş yüzölçümü nedeniyle, ulaşamayan
vatandaşların ‘yanına kadar hizmet götürdüklerini’ söyledi. Poyraz, şunları ekledi:
“Kültür merkezlerimizde sinemadan tiyatroya, konsere kadar her imkan var ve bunu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bunların içinde İSMEK kurslarımız, bilgi evlerimiz de var. Çocuklarımızın derslerine ek dersler veriyoruz, hiçbirinden ücret almıyoruz. Bu bizim için çok önemli. İlçede bulunan 8 bilgi evi BELNET’te gençler güvenli ortamlarda ders çalışıyor, ödev yapıyor ve internete giriyor.
Sadece 2013 yılında 168 bin 240 çocuk buralara giriş çıkış yaptı. Turgut Özal Kültür Merkezi, Taşdelen’den,
Mehmet Akif Kültür Merkezi’nden birçok kursiyer yararlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Alemdağ Kültür Merkezi çok yakında hizmete açılacak.
Çekmeköy Kültür ve Gençlik Merkezi ve Cumhuriyet Kültür Merkezi’yle de ilçe yeni merkezlere kavuşacak.

Haberin Devamı

‘Engelliler bizim önceliğimiz beş katlı kompleks yapıyoruz’
Poyraz, Çekmeköy Belediyesi tarafından bağışlanan arsada Çekmeköy Cemevi yapımına başlandığını belirterek, şöyle devam etti:
“Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Cemevi inşaatının temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. Hamidiye Mahallesi’nde yapılan Cemevi, altı kattan oluşacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Cemevi’nin 5 yıla kadar bitirilmesi hedefleniyor.”

Cami tadilatları
Çekmeköy Belediyesi ve müftülük iş birliğiyle ilçede yürütülen çalışmalarda camilerin bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını söyleyen Poyraz, cami temizliğinin düzenli olarak belediye tarafından yapıldığını kaydetti.
Poyraz, Belediye olarak ilçedeki engellilerle yakından ilgilendiklerini dile getirerek, “Engelsiz Taksi ile engelliler nereye gitmek isterse ulaşımlarını sağlıyoruz. Engelleri nedeniyle askerlik yapamamış olanlar temsili askerlik için kışlaya götürülüyor” dedi.

‘Yeni belediye sarayı’
Poyraz, Çekmeköy Belediye Sarayı’nı ‘ilçeye yakışır’ şekilde yaptıklarını vurgulayarak, 50 bin metrekare yeşil alandaki binanın tüm ihtiyaçları barındırdığını belirtti.
Hamidiye Mahallesi’nde yapılan 5 katlı spor kompleksinin 15 bin metrekare kapalı alanda hizmet vereceğini söyleyen Poyraz, “Tesiste, doktor, fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, sığınak yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘2 bin 327 kişi iş sahibi oldu’
Poyraz, Çekmeköy Belediyesi ve İŞKUR’un işsizlik sorununu çözmek için birlikte çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“2011 yılında faaliyete geçen Çekmeköy Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktası Çekmeköy’deki eleman arayan firmalarla, iş arayanları buluşturarak, ilçedeki istihdam çalışmalarına destek oluyor. İstihdam noktasına aradıkları özellikleri bildiren firmalar için veri bankasındaki iş arayanları tarayan belediye ve İŞKUR ekipleri, uygun özelliklerdeki kişileri firma yöneticileri ile buluşturuyor. Çekmeköy’de bugüne kadar
5 bine yakın başvurudan,
2 bin 327 kişi iş sahibi oldu.”

Haberin Devamı

‘İstanbul’da her yere ulaşmak metroyla daha kolay olacak’
Ahmet Poyraz, İstanbul’un tüm ilçelerinin önemli sorun olarak gösterdiği ulaşımı toplu taşıma ve metro hatlarıyla çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi. Poyraz, şunları söyledi:
“Ulaşım her ilçenin önemli sorunu olduğu gibi bizde de sorundu ama biz mevcut toplu ulaşım sayesinde yüzde 70’ini çözdük. İETT’mizin yeni hatlarıyla da katkı sağladık.”
Çekmeköy’den metroyla İstanbul’un önemli pek çok noktasına gidilebileceğine vurgu yapan Poyraz, şöyle konuştu:
“Çekmeköy’de Taşdelen’den metroya binildiği zaman; Başakşehir’den Yeşilköy’e, Taksim’den Sarıyer’e, Maltepe’den Kadıköy’e, Yakacık’tan Göztepe’ye kadar direkt ulaşım sağlanacak. Şu anda alttan bağlantıları bitti. Dünyanın en hızlı biten metrosu. 2015 yılının eylül ayında açılacak. 2015 yılında hiçbir ulaşım sorunu olmayan bir ilçe olacağız.”

Ücretsiz internet
Poyraz, Çekmeköy’de birçok noktada yer alan ücretsiz interneti ilçenin çoğu noktasına taşıyacaklarını, merkezi parklarda kablosuz internet erişimini sağlayacaklarını belirtti.
Poyraz, Çekmeköy’de otopark sorunu yaşanmamasına rağmen artan nüfusla birlikte gelecek öngörülerinde bulunarak cadde otoparkları, katlı otoparklar, yer altı otoparkları ve mahalle otoparkları yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘İstanbul’a üçüncü Çamlıca tepesi geliyor’
Çekmeköy’de 76 yeni proje hazırladıklarına dikkat çeken Poyraz, ‘Çekmeköy Seyir Tepesi ve Çekmekule’ çalışmalarıyla bölge insanına ve İstanbul’a nefes aldıracaklarını vurguladı. Poyraz şöyle devam etti:
“Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde, deniz seviyesinden 270 metre yüksekliğindeki tepeye yapılması planlanan Çekmeköy Seyir Tepesi ile İstanbul’a üçüncü Çamlıca geliyor. Çekmeköy Seyir Tepesi, içerisinde yer alan özellikleriyle İstanbulluların uğrak mekanları arasında yer almak için gün sayıyor. Çekmeköy Seyir Tepesi’nin içerisinde; park ve yeşil alanlar, hobi bahçeleri, tematik yürüyüş parkurları, tenis kortu, bisiklet parkuru, biyolojik gölet, futbol ve basketbol sahası bulunacak. Vatandaşlar alana inşa edilecek seyir kulesi “Çekmekule” ile İstanbul ve Çekmeköy’ü ayaklarının altında hissedecekler. Geçen beş yılda ilçeye 97 yeni park kazandırdık.”

Alemdağ Göleti
Poyraz, Alemdağ Göleti ve çevresinde 4 bin metrekarelik alanın düzenlenerek, göletin yüzme ve su sporları faaliyetlerine uygun hale getirileceğini dile getirdi. Poyraz, “Sadece Çekmeköylüler’in değil yeşile ve doğaya hasret tüm İstanbulluların hizmetine sunulacak” dedi.

‘Yeni meydanlar yapılacak, sosyal tesisler açılacak’
Ahmet Poyraz, ‘Taşdelen Meydan Projesi’yle 65 bin metrekarelik alanda Şile yolu trafiğinin yeraltına alınacağını, yer üstünde yaya ulaşımı, butik alışveriş alanları, kafelerin bulunacağı bir meydan oluşturulacağını söyledi.
İlçenin, Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı, hızlı tren ve metro hattında bulunmasıyla bir kongre ve fuar alanına ev sahipliği yapmasını istediklerini belirten Poyraz, “Ulusal ve uluslararası toplantılara burada bir merkez oluşturmak istiyoruz. Yapılacak bu projede; tematik sergi alanları, tematik yarış alanları, kongre salonları ve fuar alanları olacak” dedi.

‘Her şey gençler için’
Poyraz, yapılacak ‘Çekmeköy Gençlik Konağı’ ile gençler için derslikler, dinlenme alanları ve rehberlik merkezlerinin hizmet vereceğini dile getirdi. Ayrıca ‘Çekmeköy Bilim Merkezi ve Müzesi’yle gençlerin bilime yönlendirileceğini belirten Poyraz, “Yapılacak merkezde, çocuk etüt merkezi, tematik sempozyumlar, sesli kütüphane, geleneksel çocuk oyunları sergisi ve etkinlikleri ile oyuncak kütüphanesi olacak” diye konuştu.