Gündem Primadonna’nın yalnızlığı

Primadonna’nın yalnızlığı

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 20’nci yüzyılın en önemli opera sanatçıları arasında gösterilen Leyla Gencer’i vefatının 10’uncu yılında özel bir sergiyle anıyor.

Primadonna’nın yalnızlığı

Küratörlüğünü Prof. Yekta Kara’nın üstlendiği ‘Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık’ başlıklı sergi, Gencer’in kişisel eşyalarından özel bir seçkiyi, yaşamının farklı kesitlerinden kayıtlarla bir arada izleyiciye sunuyor. Sergi, 10 Ekim’e dek Borusan Müzik Evi’nde ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Borusan Sanat işbirliğiyle düzenlediği ‘Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık’ sergisi, büyük soprano Leyla Gencer’in yaşamına samimi bir bakış sunarken sanatçının incelikli, duygu dolu kişiliğine saygı duruşunda bulunuyor. ‘Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık’ sergisi, 10 Eylül akşamı sergi küratörü Prof. Yekta Kara, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Hamedi, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak ve Borusan Sanat Genel Müdür Ahmet Erenli’nin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşma yapan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Gencer’in başarılarından söz etti ve “Bu özel sergi için Profesör Yekta Kara’ya içten teşekkürlerimizi sunuyorum,” dedi. Sergi pazar günleri hariç, saat 10.00-18.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.