Gündem Protestoda ilk ölüm

Protestoda ilk ölüm

04.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ataşehir’de otoyolu kapatan gruba arasına bir cip daldı. Kazada bir kişi öldü bir kişi yaralandı.

Protestoda ilk ölüm

Kaza saat 22.00 sıralarında, O-4 karayolu Boğaziçi Köprüsü istikameti, Mustafa Kemal Köprüsü altında meydana geldi. Mustafa Kemal mahallesinde toplanan bir grup Gezi Parkı protestolarına destek vermek için eylem yaptı. Daha sonra yürüyüşe geçen grup, otoyola inerek yolu trafiğe kapattı.
Bu sırada 19 yaşındaki Mehmet Görkem D.’nin kullandığı 34 ZG 9430 plakalı cip, eylemin bitmesini bekleyen 34 TFJ 79 plakalı taksiye çarptı. çarpmanın etkisiyle savrulan ve yan yatan cip daha sonra eylemcilerin arasına daldı. Kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş aracın altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirdi. Gruptaki Seyit Kartal da yaralandı. Kazanın ardından cip sürücüsü polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazada hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın cesedi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yaralanan Seyit Kartal Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alındı.