Gündem PTT HGS sorgulamaları nasıl yapılıyor?

PTT HGS sorgulamaları nasıl yapılıyor?

02.05.2016 - 09:46 | Son Güncellenme:

HGS ihlali ve bakiye sorgulamanızı PTT müşteri hizmetleri üzerinden yapabiliyorsunuz. HGS ihlali ve bakiye sorgulama online işlemleri kullanabilirsiniz. HGS ihlali ve bakiye sorgulamanın detayları haberimizde.

PTT HGS sorgulamaları nasıl yapılıyor

Günümüzde teknolojinin ilerlediğinin hepimiz farkındayız. Teknoloji geliştikçe insan hayatının da yaşam alanlarında birçok yenilikler olmuştur. Teknoloji sayesinde insan hayatı değişerek daha kolay bir hal almıştır. Bu yeniliklerden bir tanesi de bizlerin en çok kullandığımız otomobillerdir. Çoğu insanların kendilerine ait otomobilleri vardır. Böyle olunca da otomobiller çoğalarak farklı yollar ve köprüler de açılmıştır yani otoyol çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalardan bir tanesi de HGS yani Hızlı Geçiş Sistemidir. HGS yani hızlı geçiş sistemi sayesinde gişelerde ücret ödemek için beklemek ortadan kalmış bu sayede de vakit kaybı ve de yakıttan tasarruf yapılmıştır.

Haberin Devamı

· HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

· HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartları kullaamakta olduğunu araçların ön camına yapıştırarak gişelerden geçer iken oluşturulmuş olan sistem sayesinde kart ücreti üzerinden geçiş ücreti alınmaktadır. Bu sayede hem ölümcül sıralardan kurtulmuş oluyorsunuz hem de fazla yakıt harcamamış oluyorsunuz. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartını ile geçiş ihlali yapıp yağmadığını ya da kartınıda bulunmakta olan bakiyeyi öğrenme imkanı vardır. HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemi yapmak oldukça basit br işlemdir. İnternet yardımı ile HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemini güncel olarak online bir şekilde yapmanı mümkün olacaktır. İnternetin erişim sağladığı her yer de HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemini pratik bir şekilde yapabilirsiniz. HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemini e- devlet üzerinden yapabilirsini. Arama motoruna e- devlet yazarak karşınıza çıkan ilk sayfaya tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra e- devlet sisteminden giriş yapmanız gerekmektedir. E- devlet sistemine giriş yapmanız için bir e- devlet şifresine sahip olmanız gerekir. E- devlet sistemine girişi ancak bu şekilde yapabilirsiniz. e- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. İlk olarak yapmanız gereken tek şey size en yakın bir PTT şubesine gidip kimlik kartınız ya da tc kimlik numaranız ile 2 tl işlem ücreti vererek size özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresine sahip olmanız mümkündür. Dilerseniz e- devlet şifresini kendinize uygun bir şifre ile sistemden değiştirebilirsiniz. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. TC kimlik numaranız ve e- devlet şifrenizi yazarak e- devlet sistemine girmiş olursunuz. E- devlet sistemine doğru bir şekilde giriş yaptıktan sonra HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini çok rahat bir şekilde yapmanız mümkün olacaktır. HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini dilerseniz HGS müşteri himetleri resmi sitesinden de yapabilirsiniz. HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri artık internet yardımı ile daha kolay bir hal almıştır. Bu sayede HGS ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerinii daha kolay ve pratik bir şekilde vaktinizi almayarak yapmanız mümkün olacaktır.