Gündem Rabia’nın ölümünde polislere soruşturma

Rabia’nın ölümünde polislere soruşturma

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Giresun’da Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin başlatılan adli süreç kapsamında, olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında “görevi ihmal” suçundan soruşturma başlatıldı. 60’a yakın tanık dinlenecek

Rabia’nın ölümünde polislere soruşturma

Giresun’un Eynesil ilçesinde Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin olay yeri incelemesi yapan Eynesil Emniyet Amirliği’nde görevli polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, geçtiğimiz yıl nisan ayında evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Rabia Naz’ın ölümü aileye başta araba çarpması sonucu denilmiş fakat saatler sonra küçük kızın intihar etmiş olabileceği bilgisi verilmişti. Küçük kızın ölümün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen intihar mı, yoksa araba çarpması sonucu mu öldüğü henüz ortaya çıkmadı. Rabia Naz soruşturmasıyla ilgili olay yeri incelemesi yapan Eynesil Emniyet Amirliği’nde görevli polisler hakkında “görevi ihmal” suçundan soruşturma başlatıldı. Polislerin savcılık tarafından ifadelerinin yeniden alınması kararlaştırılırken, 60’a yakın tanığın da dinleneceği öğrenildi.

5 kişilik ekip

Ailenin avukatı Ufuk Kılıç, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Mart ayının ilk haftası Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nden beş kişilik özel ekip dosyanın detaylı araştırılması için görevlendirildi, bu bugün gelişen bir olay değil. Olay yeri incelemesi istedik ve ekim ayında olay yeri incelemesi yapıldı. Bu incelemenin ardından bizler, dinlenen tanıkların daha detaylı dinlenmesini, dinlenmeyen tanıkların ise dinlemesini talep ettik. Bu da yaklaşık 60 kişi. Şimdi o tanıklar dinlenecek. Diğer bir husus ise, olaya ilişkin tutanakların birinde, olay 12 Nisan 2018’de olmasına rağmen, 6 Nisan 2018 tarihli polis tutanağı mevcut. Bu burada böyle önemli bir dosyada polisin görevini hassasiyetle yapmadığını gösteriyor.”

‘Adalete olan inancımız tam’

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, adalet terazisinin yerine gelmesini ve kızının ölümünün ardından faillerin bulunmasını istediklerini söyledi. Son atılan adımları olumlu bulduğunu ifade eden Vatan, şöyle dedi:

“Olayın en başı her zaman olay yeridir ve olay yeri incelemesinin titizlikle yapılması gerekir. Kızımın odasına polisler girdi ve kimseyi yanına almayıp orada bir şeyler yaptılar, daha sonra da önümüze bir kitap hikayesi koydular. Kızımın kitap okuduğu için intihar ettiğini söylediler. Adalete olan inancımız tam. Devletimizin Rabia’mızın ölümünün ardında kim varsa onlara tavizsiz cezasını vereceğinden eminiz” dedi. Akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastanede gözlem altında tutulması yönünde hakkında verilen karar için de konuşan Vatan, şunları kaydetti:
“Karara itiraz ettik ama itirazımız reddedildi.” DHA