Gündem Rahat uyu kahraman itfaiyeci

Rahat uyu kahraman itfaiyeci

30.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultanahmet’teki bir otelde 27 Nisan’da çıkan yangında yaralanan Taner Çebi (42) tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti.

Rahat uyu kahraman itfaiyeci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Yangına müdahale eden onbaşı Çebi, itfaiyeci arkadaşlarıyla yoğun duman ve alevlerin arasından 4 kişiyi kurtarmıştı” ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi: “Fatih İtfaiye Grubu’nda onbaşı olarak görev yapan Taner Çebi üç turisti yangının ortasından çıkarmayı başarmış, son bir kişiyi daha çıkarmak için yeniden alevlerin arasına girmişti. Bu sırada dengesini kaybederek düşen Çebi hastaneye kaldırılmıştı. Dumandan etkilendiği belirlenen Taner Çebi iki gündür yoğun bakımdaydı, ancak sabaha karşı şehit oldu.”

Haberin Devamı

2005 yılından beri İstanbul İtfaiyesi’nde görev yapan Şehit Onbaşı Taner Çebi, uluslararası itfaiye yarışmalarında pek çok ödül almıştı ve arkadaşları arasında sevilen biriydi. Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde can kurtaran Çebi, aynı zamanda itfaiyenin su altı arama kurtarma (İSAK) dalgıç ekibinde uzman görevliydi.

Rahat uyu kahraman itfaiyeci

Dünya çapındaydı

Çebi, Bosna, Nepal, Makedonya, Van, Soma ve Çaycuma’da meydana gelen afetlerde görev almıştı. Evli, iki çocuk babası şehit son yolculuğuna bugün uğurlanacak. Saat 12.00’de İtfaiye Daire Başkanlığı önünde yapılacak törenin ardından, öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Taner Çebi’nin naaşı Edirnekapı İtfaiye Şehitliği’ne defnedilecek.