Gündem Rahibin ‘cebinden’ çıkan FETÖ’cüler

Rahibin ‘cebinden’ çıkan FETÖ’cüler

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de ev hapsinde bulunan rahip Brunson hakkındaki iddianamede, FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle haklarında işlem yapılan 6 kişinin, Brunson ile cep telefonundan defalarca görüştüğü belirtiliyor.

Rahibin ‘cebinden’ çıkan FETÖ’cüler

FETÖ ve PKK silahlı terör örgütleriyle iltisaklı çalışmalar yaptığı iddialarıyla tutuklanan ve halen İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson hakkında yürütülen soruşturma dosyasında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Brunson’un kendi adına kayıtlı telefonlardan, haklarında FETÖ’den işlem yapılan altı kişi ile irtibat kurduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Brunson’un cep ve sabit hattının HTS incelemesi sonucunda avukat T.K. ile toplam dokuz kez iletişim kurduğu öne sürülüyor.

ByLock da yüklemiş

İddianamede şüpheli olduğu iddia edilen T.K’nın FETÖ/PDY müzahiri şahıslarla bağlantılı ve iltisaklı olabileceği, FETÖ/PDY finans kaynaklarından Bank Asya’da hesabının bulunduğu, 2014 yılında hesabındaki paranın tamamını çektiğinin tespit edildiği öne sürülüyor.

Avukat T.K’nın adına kayıtlı ve kendisinin kullandığı telefon hattı ile 27 Ağustos 2014’te ByLock yüklediğinin tespit edildiği, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan dava açılan T.K.’nın Büyükada dosyasındaki şüpheliler ile telefon irtibat ve iltisaklı çıkması üzerine dosyasının İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava ile birleştirildiği iddialar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Eski polisle görüşme

Rahip Brunson’un ayrıca, öğretmenlik yaptığı sırada 675 Sayılı KHK kapsamında görevinden alındığı belirtilen Y.K. ile bir kez iletişim kurduğu, İstanbul Maltepe’de polis memurluğu yapan ve 675 sayılı KHK kapsamında görevinden alındığı öne sürülen M.V. ile de adına kayıtlı cep telefonu numarası ile bir kez iletişim kurduğunun HTS verilerinden tespit edildiği öne sürülüyor.

Brunson’un adına kayıtlı sabit telefon hattından FETÖ’den hakkında işlem yapılan G.A. ile bir kez iletişim kurduğu, G.A.’nın denetimli serbestlik aldığı öne sürülürken, Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlik yapan ve hakkında FET/PDY’den işlem yapılan H.H.D.’yi de bir kez aradığı HTS verilerinden tespit edildiği iddia ediliyor.

‘Yakın iş birliği’

Soruşturma dosyasında gizli tanıkların ifadelerine dayanak yapılarak, Brunson ve arkadaşlarının FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticileri işbirliği içerisinde olduğu ise, “Emre Uslu ve Bekir Baz isimli örgüt yöneticilerinin yanı sıra yine bu örgütün üst düzey yöneticilerinden olan T.K ve M.S ile yakın iş birliği içerisinde oldukları, Kürt ve Alevi vatandaşlar üzerindeki ayrıştırma ve casusluk faaliyetleri icra ettikleri anlaşılmıştır” şeklinde iddia ediliyor.

“Dua” kod adlı gizli tanıktan elde edilen flaş bellekte irtibat kurulacak şahıslar olarak bir bölümü emekli, bir bölümü de halen yurt dışında bulunan askeri personel tespit edildiği iddia edilirken; Ş.İ, E.A, A.A, B.S.D, A.Ü hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaları nedeniyle soruşturma yapılması, son durumlarının tetkiki ve ne zaman emekli olduklarının veya istifa ettiklerinin çok net bir şekilde belirlenmesi gerektiği de öne sürülüyor.