Gündem Ramazan ayı tarihi belli oldu! 2019 Kurban Bayramı ne zaman?

Ramazan ayı tarihi belli oldu! 2019 Kurban Bayramı ne zaman?

25.02.2019 - 11:46 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için geri sayım başladı. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan-ı Şerif ayının ne zaman başlayacağı belli oldu. Diyanet tarafından yayımlanan 2019 dini günler takvimine göre Ramazan ayı 6 Mayıs'ta başlayacak.

Ramazan ayı tarihi belli oldu 2019 Kurban Bayramı ne zaman

Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ve Kurban Bayramları ile aile,dost ve akrabalar arasında iletişim kuvvetleniyor. Ramazan ayı içerisinde yer alan Oruç ibadeti sayesinde insanlar sabretmeyi, terbiyeyi, ve açlığı öğreniyor. Ramaza ayı içerisinde yer alan sahur ve iftarlar ile sofralar şenleniyor. İnsanların iç dünyası mutluluğa bereket ve hoşgörüye kavuşuyor.

Haberin Devamı

İçerisinde bin aydan daha hayırlı gece olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayının önemi bir kat daha artıyor. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir gecesi milyonlarca müslüman tarafından ibadet ile geçiriliyor. İşte Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu yıl 6 Mayıs 3 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 4 Haziran Salı günü kutlanacak. Bir ay sürecek olan Ramazan ayının ibadetler ile geçirecek olan müslümanlar bayramı çoşku ile karşılayacak. Ramazan Bayramı 6 Haziran Perşembe günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 11 Ağustos'ta başlayacak. 14 Ağustos'ta sona erecek. Allah rızası için kesilecek olan Kurbanlar'ın eti dost yakın akraba, komşu ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşılacak.