Gündem Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bozdağ'dan flaş açıklama!

Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bozdağ'dan flaş açıklama!

04.06.2018 - 09:44 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başladı. Bayram öncesi vatandaşlar Ramazan Bayramı ne zaman, Ramazan Bayramı kaç gün sürecek sorularının cevaplarını arıyor. Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ flaş bir açıklama yaptı. İşte bu soruların cevapları ve Bozdağ'ın açıklamasının detayları...

Ramazan Bayramı ne zaman Ramazan Bayramı tatili kaç gün Bozdağdan flaş açıklama

Bayram tatilini kısa bir süre kala insanlar büyük şehirlerden memleketlerine gidebilmek, biraz olsun şehrin gürültülü yaşantısından uzaklaşmak istiyor. İslam dinine göre iki dini bayramdan ilki olan Ramazan Bayramında vatandaşlar aile anne, baba ve akraba ziyaretinde bulunacaklar. Ramazan Bayramı sayesinde birbirlerini ziyaret edecek olan aile fertleri Ramazan Bayramının sıcaklığı ve huzuru ile bir araya gelecek. Peki Ramazan Bayramı bu sene kaç gün olacak? Bayram tatili ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi - Perşembe

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün - Cuma

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün - Cumartesi

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün - Pazar

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramında tatil arife günü ile birlikte üç buçuk gün sürecek. Bu sene bayram tatilinin hafta sonuna denk gelmesi ile uzun bayram tatili yapılmayacak.

Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: "Önümüz Ramazan Bayramı. İdari tatil verme durumu söz konusu değil. Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Bakanlar Kurulu idari tatil kararı almayı gerekli duymamıştır." açıklamasında bulundu..