Gündem Rehabilitasyonda alkole doymuşlar

Rehabilitasyonda alkole doymuşlar

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının rehabilitasyonu için kurulan Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde geçen yıl detoksifikasyon eğitmeni olarak işe başlayan ve bir süre önce işinden ayrılan A.Y. (22), 22 Mart’ta merkez hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikâyette bulundu.

Rehabilitasyonda alkole doymuşlar

A.Y., “Merkezin zemin katında bir içki mahzeni olduğunu gören eğitimci arkadaşlarım olmuş. Bağımlıların madde kullanmasına izin veriliyordu. Dışarıdan getirenler oluyordu” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Şarap, likör içtik’

Merkezden ayrılan bir başka eğitimci O.N. (35) ise bir bağımlının kendisine, “Komple içiliyor burada hep beraber içtik. Şarap, likör içtik. 4 odaya girdim ikisinde viski içiyorlardı” dediğini öne sürdü.

17 ve 21 yaşlarında iki çocuğunu merkeze tedavi için gönderen bir kişi de 17 Mart’ta bağımlıların alkole kolayca ulaştığı gerekçesiyle BİMER’e şikâyette bulundu. İddiaları yanıtlayan merkezin kurucusu Dr. Kazım Doğan şunları söyledi: “Burası 4 yıldızlı otel artı sağlıklı yaşam tesisi. Biz İsveç devletinin romatizma ve nöroloji rehabilitasyon ihalelerini aldık. Rehabilitasyon için gelen bu hastalarımız bizden şarap istiyor. Vermek zorundayım. İçkiler var depoda. Bağımlı çocuklar gece pencereden girip içki alıp çıkarmışlar.”