Gündem ‘Rekabet gücü yüksek Türkiye inşaa ettik’

‘Rekabet gücü yüksek Türkiye inşaa ettik’

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gençlik ve Bilişim Festivali”nin açılış töreni dün Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirildi.

‘Rekabet gücü yüksek Türkiye inşaa ettik’

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler katıldı. Kasapoğlu, Türkiye’nin son yıllarda inovasyonda, teknolojide öncü olma vizyonuyla ciddi aksiyonlar aldığını belirterek, “Yazılımda neredeyse dünyanın pek çok ülkesinde bulunmayan bir seviyeye yani yazılım ihraç eden bir noktaya geldik. Altyapı olarak, donanım olarak, teknoloji olarak hiçbir eksiği olmayan, dünya ile rekabet gücü yüksek, potansiyelini en güçlü şekilde kullanan bir Türkiye inşa ettik” dedi.

Haberin Devamı

‘Gençler bizi zorlasın’

Varank da, “Gençlerimiz gelsin, bizi zorlasın; ‘Bakanım bana teknoparklardan yer verin, kendi girişimimi yapayım, üreteyim, bunları satmaya çalışayım’ desin. Biz bunları görmek istiyoruz. Gençlere güveniyoruz. Sağda, solda karamsarlık pompalamaya çalışanlara lütfen itibar etmeyin. Gençlerimizin neleri başarabildiğini biliyoruz. Bütün dünyanın konuştuğu, Türkiye’nin ürettiği insansız hava araçlarını geliştiren mühendislerin yaş ortalaması, 30’un altında” diye konuştu. Demir ise, “Beyin teri, alın terinin bir başka yansıması olarak savunma sanayimizin de en önemli gücüdür. Türkiye’nin bu anlamda atacağı adımlar, temelinde nitelikli insan kaynağı olacaktır”ifadelerini kullandı.