Gündem Rio Olimpiyatları Google'da doodle oldu! Hangi kanalda yayınlanıyor?

Rio Olimpiyatları Google'da doodle oldu! Hangi kanalda yayınlanıyor?

05.08.2016 - 16:24 | Son Güncellenme:

Google Rio Olimpiyatları için özel doodle hazırladı. Peki Rio Olimpiyatları hangi kanalda yayınlanıyor. Doodle olan en kapsamlı spor organizasyonu Rio Olimpatları'nın tüm ayrıntıları ve yayınlanacağı kanal haberimizde yer alıyor.

Rio Olimpiyatları Googleda doodle oldu Hangi kanalda yayınlanıyor

Olimpiyatlar bugün başlıyor. Google arama motorunun hazırladığı Doodle gündeme bomba gibi düştü. Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı Rio 2016'da ilk olimpiyat bugün düzenlenecek. 21 Ağustos'a kadar sürecek olan Rio Olimpiyat Oyunları hangi kanalda yayınlanacak? Türkiye'den kaç sporcu katılacak? Detayları haberimizden takip edebilirsiniz...

Haberin Devamı

Tüm spor dallarından oluşan yaz olimpiyatlarının bu sene ki adı Rio Olimpiyatları 2016 adından da anlaşılacağı üzere Brezilya'nın Rio De Jenario semtinde yapılacak. Rio olimpiyatlarında 206 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele edecek. 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 55 erkek ve 48 kadın sporcu Rio'da temsil edecek.



İŞTE OLİMPİYAT OYUNLARI İÇİN GOOGLE'DAN SÜRPRİZ DOODLE

Rio Olimpiyatları Googleda doodle oldu Hangi kanalda yayınlanıyor

GOOGLE'DAN RİO OLİMPİYATLARI'NA ÖZEL TASARIM

Google Rio Olimpiyatları için hummalı bir çalışma içine girdi. Rio Olimpiyatları aratıldığına kullanıcıların karşısına son derece pratik genel bakış, spor dalları, program, sporcular, madalyalar ve ülkelerin yer aldığı komplike bir ekran açılıyor. Kullanıcılar Rio Olimpiyatları'nın tüm ayrıntılarını bu tablodan takip edebilecekler. En ilgi çekici sekme ise madalyalar sekmesi olacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

İŞTE O TABLO;

Rio Olimpiyatları Googleda doodle oldu Hangi kanalda yayınlanıyor

206 ülkeden sporcular, sonuncusu Brezilya olmak üzere alfabetik sıra ile Maracanã Stadyumu’nda seyircileri selamlayacaklar. Aslında geçiş yapan grup sayısı 206 değil 207 olacak, zira Brezilya’dan önce, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin belirlediği, 10 atletten oluşan Mülteci Atletler grubu 18 yaşındaki Suriyeli yüzücü Yusra Mardini’nin taşıdığı bayrağın arkasında açılışa katılacaklar. Mardini evini Suriye’deki savaşta kaybetmiş, Türkiye’ye sığınmış, oradan da Midilli’ye, son 3 saaati suyun içinde 18 kişinin olduğu bir kayığı iterek ulaşabilmiş bir isim. Ailesiyle beraber Almanya’da yaşıyor ve oyunlara da böyle hazırlandı. Bu 10 kişilik ekipte, Mardini dışında 5 Güney Sudanlı, 2 Demokratik Kongolu, 1 Etiyopyalı ve 1 Suriyeli daha var.

Nasıl 2008 Pekin Olimpiyatları’nın yönetmenliğini Kahraman, Parlayan Hançerler gibi filmlerin yönetmeni Zhang Yimou üstlendiyse, bugün ki açılış töreninin yönetmenliğini de beyaz perdede rüştünü ispatlamış, Tanrıkent ve Arka Bahçe filmlerinin yönetmeni Fernando Meirelles üstlenecek.

RİO 2016 YAZ OLİMPİYATLARI BAŞLADI!

Bu sene 31. si düzenelenen ve 4 yılda bir yapılan yaz olimpiyatlarının bu seneki adı RİO olimpiyatları ve herkesin merak ettiği konu da Türk sporcuların isimleri ve hangi dallarda yarışcağı. Bu sene 206 ülkeden oluşan Rio Olimpiyatları'na Kosova ve Güney Sudan ilk defa katılacak. RİO Karnavalı'na 10 bin 500 sporcu katılım sağlayacak. 28 spor branşı içinde yer alan 39 dalda mücadele edecek. RİO Karnavalı 5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezlya'nın dört bir yanında devm edecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN KAÇ SPORCU KATILACAK?

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 55 erkek ve 48 kadın sporcu Rio'da temsil edecek. Yaş ortalaması 26,57'ye ulaşan 103 sporcu Türkiye'nin madalya umudu olacak.. Tarafsız sporcuların yanısıra "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı" da olimpiyat bayrağı altında yarışacak.

RİO 2016 HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’ta bulunuyor. TRT’nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup’un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Yani, dev organizasyonun başlamasına 1 gün kala, Türkiye’den herhangi bir TV kanalı, henüz yayın hakları ile ilgili bir anlaşma yapamadı. Yani bu gidişat ile RİO oyunları Türkiye'den izlenemeyecek

Haberin Devamı

RİO OLİMPİYATLARINDA KAÇ KİŞİ YARIŞACAK?

206 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele edecek.

OLİMPİYAT OYUNLARININ TARİHÇESİ

Dünyada 4 yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda din, dil, ırk ayrımı gözetilmeksizin tüm sporcular biraraya gelir. Bu spor şöleninde kurallara bağlı kalarak, dürüstçe ve kardeşçe bir yarışın içine girilir. Olimpizm anlayışını uygulamaya koyarak insanın dengeli gelişimini gerçekleştirmek ise olimpik hareketin temel hedefidir.

Günümüzde yapılan Modern Olimpiyat Oyunları'nın kökeni Antik Yunan'da yapılan şenliklere dayanır. İlk olimpiyatlar, Eski Yunan'da Tanrı Zeus adına yapılan şenliklerdi. M.Ö. 776 yılında Yunanistan'ın Olimpia bölgesinde, Isparta Kralı Likorgos'un da önerisiyle yapılan şenlikler, tarihteki ilk olimpiyat oyunlarını temsil eder. Önceleri 32 metre genişliğinde, 192 metre uzunluğunda bir pistte sadece 1 gün süren koşullardan oluşan oyunlara sonraları değişik mesafelerde yarışlar, disk ve cirit atma, uzun atlama, boks, güreş, atlı araba yarışları gibi branşlar eklenerek şenliklerin süresi de 5 güne çıkarıldı. İlk başlarda ölülerin ruhlarının 8 yılda bir dirileceği inancıyla 8 yılda bir düzenlenen oyunlar, daha sonra 4 yılda bir yapılmaya başlandı.

Sadece Yunanlı erkeklerin katılabildikleri yarışlar, çıplak olarak yapılır ve kadınlar tarafından seyredilemezdi. Oyunlara katılan yarışmacılar, 10 ay önceden çalışmalara başlar, şenliklerden 1 ay önce de Elius'a gelerek rakipleriyle birlikte sıkı bir çalışma içine girerlerdi. Oyunlarda yarışmacılara ödül olarak zeytin dalından yapılmış çelenkler takılırdı.

M.Ö 146'da Yunanistan'ın Romalılar tarafından işgal edilmesi üzerine oyunlar Atina'ya alındı. M.S 392 yılında Bizans İmparatoru 2. Theodosius, Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı stadyum ve tapınarları yıkarak olimpiyat geleneğine son verdi. Ayrıca M.S. 522 ve 551 yıllarında yaşanan iki deprem ve sel felaketi de bu tesislerde büyük hasar meydana getirerek Eski Olimpiyat Oyunları'nın izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırdı.

Modern Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertın'dir. İlk Modern Olimpiyatlar ise 1896 yılında Atina'da düzenlendi ve ardından her 4 yılda bir yapılmaya başladı.