Gündem Rönesans, Malatya’da fen lisesi açıyor

Rönesans, Malatya’da fen lisesi açıyor

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rönesans Holding bünyesinde sosyal projelere devam eden Rönesans Eğitim Vakfı’nın (REV) 2009’da başlattığı eğitim seferberliğinin son adresi Malatya oldu.

Rönesans, Malatya’da fen lisesi açıyor

Son 10 yıldır eğitim başta olmak üzere farklı alanlarda gerçekleştirdiği sosyal projelerle geleceğe katkıda bulunmayı hedefleyen vakıf, Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temelini attı. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı. 2020’de eğitim ve öğretime başlanması planlanan fen lisesi, 480 öğrenci kapasitesiyle bölgede eğitim verecek.

Haberin Devamı

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şunları söyledi: “Rönesans Holding’in burada yaptığı iş aslında geleceğimiz açısından değeri çok yüksek olan bir proje. Çünkü burada dünya standartlarında bir fen lisesinin inşasından bahsediyoruz. Laboratuvarıyla ve diğer binalarıyla birlikte örnek bir yapı.”

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise Malatya Fen Lisesi’nin dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin Emiroğlu tarafından 1986’da açılan, Türkiye’nin 6. fen lisesi olduğunu belirterek, akademik anlamda Türkiye’deki orta öğretim kurumları arasında kendine üst sıralarda yer bulan bir okul olduğunu kaydetti. Okulun 2018’de hali hazırdaki mevcut binaların deprem şartnamesine uymaması ve dayanaklığının yetersiz olması nedeniyle Yakınca Bölgesi’nde başka bir binaya taşındığını söyleyen Ilıcak, şunları söyledi: “Temelini attığımız kampüs, Yeşilyurt Bölgesi’nin 1. derece deprem bölgesi olması dikkate alacak şekilde tasarlanıp öğretmen ve öğrencilerimize yakışacak şekilde planlandı. İnovasyon atölyeleri ve yüksek teknoloji laboratuvarları ile okulun, ülkemizin güzide eğitim kurumları arasında gireceğine inanıyorum. Anadolu’da yaşayan ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek yüzbinlerce genç var. Temennimiz, geleceğin bilim insanlarının bu okuldan mezun olması ve ülkemizin tüm dünyada temsil edilmesi.”