Gündem Rus simülasyonuna MAM-T’li misilleme

Rus simülasyonuna MAM-T’li misilleme

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus yapımı kamikaze droneların tanıtım videosunda Türk SİHA’sının vurulmasına cevap veren ROKETSAN, MAM-T mühimmatı tanıtım videosunda, Rus füze sistemini imha eden görüntüleri yayımladı

Rus simülasyonuna MAM-T’li misilleme

Seyfettin Ersöz -  Kamikaze dronlarının tanıtım animasyonunda, Bayraktar TB2 SİHA’yı imha eden Rusya’ya cevap gecikmedi. ROKETSAN, MAM-T mühimmatı tanıtım videosunda, Rus yapımı Pantsir Hava Savunma Füze Sistemi’ni imha etti.

Haberin Devamı

Türk savunma sanayii, insansız hava araçları ve mühimmatlarında, önemli bir eşiği geride bıraktı. Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), yapılan ilk atış testini başarıyla tamamladı. Akıncı, ROKETSAN tarafından milli olarak geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanılan MAM-T ile hedefleri başarıyla vurdu.

ROKETSAN’ın, MAM-T mühimmatı tanıtımı için yayımladığı videoda bir ayrıntı dikkati çekti. Videoda, Akıncı’dan atılan

MAM-T’nin, Rus yapımı Pantsir Hava Savunma Füze Sistemi’ni imha ettiği görüldü. Rus devlet televizyonu Rossiya 1’de geçtiğimiz günlerde yayımlanan, Rus yapımı Lancet kamikaze droneların tanıtım videosunda, Bayraktar TB2’nin vurulma anı simüle edilmişti. ROKETSAN yayımladığı video ile Rus televizyonuna yanıt vermiş oldu.

Haberin Devamı

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar da, ROKETSAN’ın yayınladığı test videosunu Twitter hesabından, “Animasyon değil” notu ile paylaştı. Türk SİHA’ları; ROKETSAN’ın ürettiği Mam-L mühimmati ile Suriye, Libya ve Karabağ’da çok sayıda Rus yapımı hava savunma sistemini imha etmişti.

Yazarlar