Gündem Rüşvetle silah kaçakçılığı yapan şebekeden çıktı! Tam 120 yıllık...

Rüşvetle silah kaçakçılığı yapan şebekeden çıktı! Tam 120 yıllık...

02.07.2019 - 18:00 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, rüşvet karşılığı kaçak silah ticareti yapan 6 kişilik bir çete, rüşvet verdiği 4 kamu görevlisiyle birlikte yakalanıp gözaltına alındı.

Rüşvetle silah kaçakçılığı yapan şebekeden çıktı Tam 120 yıllık...

Çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, binlerce fişek ile tabanca şarjörleri ve tabanca kılıflarıyla birlikte yakalanan çeteden ele geçirilen silahlar arasında suikast silahı olarak bilinen bir Uzi ile Sultan Birinci Abdülhamit dönemine ait Nagant marka 1898 yapımı antika bir tabancanında bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul merkez olmak üzere Bursa ve Adıyaman üçgeninde bazı şahısların organize bir şekilde silah kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaşan İstanbul Jandarma ekipleri, yaptıkları çalışmalarda şebeke mensuplarının kimlik ve adres bilgilerini tespit edip operasyon kararı aldı.İlk operasyonu Adıyaman’da ikamet eden H.D. isimli örgüt üyelerinden birine düzenleyen ekipler, takibe aldıkları H.D.’yi elindeki silahı Bursa’da satmaya götürürken yakalayıp gözaltına aldı. Çiğköfte kutusu içerisine sakladığı ve Bursa'da anlaştığı bir alıcıya götürürken yakalattığı silahın Sultan Birinci Abdülhamit dönemine ait 1898 yapımı 120 yıllık antika Nagant marka silah olduğu belirlenen H.D.nin irtibat ve bağlantılarından şebekenin diğer üyelerine ulaşan ekipler, İstanbul ve Bursa’da bulunan diğer şebeke üyelerinin adreslerine baskınlar düzenledi.

Haberin Devamı

Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 6 şebeke üyesi yakalanıp gözaltına alınırken, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfekleri, binlerce fişek, tabanca şarjörleri ile tabanca kılıfları ele geçiren ekiplerin ele geçirdiği ruhsatsız silahlar arasında suikast silahı olarak bilinen Uzi marka bir silahında bulunduğu öğrenildi.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece 6'sı da tutuklanan ve irtibatlı oldukları 4 kamu görevlisi hakkında adli işlem başlatılan şebeke üyelerinin adreslerinde yapılan incelemelerde ise olası bir baskından kaçabilmek için kaldıkları bina girişlerine kameralar yerleştirdikleri tespit edildi.