Gündem Sabahat Akkiraz 47. yılında sahnede

Sabahat Akkiraz 47. yılında sahnede

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcularından Sabahat Akkiraz, sanat hayatında 47. yılını doldurmasının şerefine kaydettiği yeni albümü ‘Sabahat Akkiraz & Dostları 47’ vesilesiyle önceki akşam Bomontiada’da bulunan Babylon sahnesinde dinleyenleriyle bir araya geldi.

Sabahat Akkiraz 47. yılında sahnede

25’i aşkın albüm kaydı bulunan Akkiraz, gecede yeni albümünden seslendirdiği türkülerin yanı sıra, Türk Halk Müziği’nin sevilen deyişlerine de yer verdi. Şarkıcı ‘Sabahat Akkiraz&Dostları 47’ adlı albümünde, aralarında Arif Sağ, Orhan Gencebay, Mercan Dede, Muhlis Akarsu, Erdal Erzincan, Aylin Aslım, Bedük ve Hüsnü Şenlendirici’nin bulunduğu isimlerle çalıştı. Konseri Pir Sultan Abdal’ın ‘Karşıdan Görünen Ne Güzel Yayla’ adlı şiirinden derlenen türküyle açan sanatçı, yaşları 18’den 70’e uzanan kalabalık seyirci kitlesi tarafından coşkuyla karşılanırken, seyirciyi şu sözlerle selamladı: “İş dedim işim oldu, aş dedim aşım oldu, ama sevdası da güzeldi, çekilirdi.”

Haberin Devamı

Konser boyunca kendisine eşlik eden kitleyi, seslendirdiği türkülerle kimi zaman hareketlendiren Akkiraz, kimi zaman ise hüzünlü ezgilerle huşu içinde bırakırken, uzun yıllardır birlikte çalıştığı bağlama sanatçısı Tayyar Erdem’le atışmalarıyla da geceye renk kattı. Bedük, Mehmet Erdem, Aylin Aslım, Erdal ve Mercan Erzincan, Volkan Kaplan ve İlhan Erşahin’in sanatçıyla birlikte sahne aldığı gecede konuk şarkıcıların özgün yorumları Sabahat Akkiraz’ın bitmek bilmeyen enerjisi ve benzersiz sesiyle harmanlandı.

“Gönlümüz onlarla”

Gecede kendisine eşlik etmesi beklenen bağlama sanatçısı Arif Sağ’ın aralarına katılamayacağını açıklayan Akkiraz, “Burada olmasalar da bizim gönlümüz onlarla” diyerek, albüm projesinde yer alan lakin konserde bulunamayan tüm sanatçı dostlarına selamlarını sundu.