Gündem Sağlıkta dönüşümde ikinci aşama yolda

Sağlıkta dönüşümde ikinci aşama yolda

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda yeni bir fasıl açmaya hazırlanıyor.

Sağlıkta dönüşümde ikinci aşama yolda

Programın hedeflerinin daha ileri seviyede iyileştirilmesi amacıyla başlatılacak çalışmada şu ayrıntılar yer alacak:

Haberin Devamı

Tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, hareketsiz hayat tarzı ve alkol kullanımı risk faktörleri olarak belirlendi. Türkiye’deki 15 yaş üzeri bireylerin yüzde 20’si obez, 19 yaş ve üzeri bireylerin ise yüzde 30’u obez sınıfında yer aldı.

Kansere fark yok

Aile hekimliği uygulamasında, 2017’den itibaren sağlığı tehdit eden risk faktörleri ile mücadele ve kronik hastalık yönetimi öncelikli olacak. Yaşlı sağlığı programları geliştirilecek. Cepten yapılan sağlık harcamaları azaltılacak. Özel hastanelerde fark alınmayan hizmetler listesine kanser cerrahisi ve benzeri durumlar dahil edilecek.
Şeker hastalığı, gebelik süreci ve doğum diz protezi, kalça protezi koroner kalp hastalığı, inme, kolorektal kanser, katarakt, KOAH, diş implantı ve prostat kanseri için klinik kalite ölçüleri geliştirilecek. Difteri ve tetanos aşılarının yerli üretimi için inşa edilen tesis 2017’de açılacak. Bakanlık yerli orijinal inisülin üretimi projesini de hayata geçirecek.
Sağlık yönetiminde performans esaslı yöneticilik modeli geliştirilecek ve değişim yönetimi sağlanacak. Sağlık personelinin sabit ve performansa bağlı ücretlendirmeleri yeniden düzenlenecek. Ulusal Sporcu Sağlığı Sistemi devreye sokulacak.“