Gündem Sahte içkiden 12 kişi öldü, 10 kişi komada

Sahte içkiden 12 kişi öldü, 10 kişi komada

15.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya, Sivas, Erzincan ve İstanbul'da dört kişi daha içtikleri sahte içkiden zehirlenerek, hayatlarını kaybetti. Son iki günde metil alkol kurbanlarının sayısı 12'ye yükselirken, dört ilde 10 kişi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Sahte içkiden 12 kişi öldü, 10 kişi komada

Yılbaşı öncesi piyasaya sürülmek üzere üretimi artırılan sahte alkol can almaya devam ediyor. Antalya'nın Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum (46) 12 Aralık'ta, iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, mesai arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen Uçurum önceki gece yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

SİVAS'TA 3'ÜNCÜ ÖLÜM

Öte yandan, Manavgat ilçesinde el yapımı alkol tükettikten sonra hastanelik olan H.S.'nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. H.S.'ye içkileri sattığı belirlenen M.Ö. ise tutuklandı.

Sivas'ın Zara ilçesinde de, kaçak metil alkol ile üretilen rakıdan dolayı ölenlerin sayısı üçe yükseldi. Sahte rakıdan zehirlenerek kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınan M.K. ve Şakir Deliktaş'tan (62) sonra Bülent Ekici (62) de dün sabah hayatını kaybetti. Beş kişinin ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Polis ekipleri, Zara ilçesinde dört adrese operasyon düzenledi. Baskında İ.S. (50) ve İ.V.D. (39) gözaltına alınırken, 25,5 litre el yapımı rakı, 19 litre el yapımı viski, 5 litre bidon içerisinde etil alkol, bir uyuşturucu hap ve bir ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Avcılar'da ise, sahte içkiden zehirlenen İbrahim Kaşıkçı (52) kaldırıldığı hastanede öldü. Kaşıkçı'nın alkol aldığı tekel büfesine operasyon düzenleyen ekipler, 165 sahte içki ele geçirdi. Olayla ilgili üç suç kaydı bulunan tekel bayi işletmecisi Gökhan K. gözaltına alındı.

Erzincan’da da metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kişiden Halil Başer (72) yaşamını yitirdi. Görme yetisini kaybeden A.G. yoğun bakımda,  Y.A. ve K.B.’nin ise serviste tedavileri sürüyor.