Gündem Sakarya Nehri’nde zafere dalış

Sakarya Nehri’nde zafere dalış

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sakarya Meydan Zaferi’nin 100’üncü yılı nedeniyle Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu üyeleri, İstanbul’dan yola çıkarak Ankara’ya geldi.

Sakarya Nehri’nde zafere dalış

GÖKHAN KARAKAŞ Eskişehir  - Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıkan 26 dalgıç, ardından Birinci ve İkinci Meclis’i ziyaret etti. Daha sonra Polatlı ve Haymana ilçelerindeki Alagöz Karargâhı Müzesi, Duatepe Anıtı, Mangal Dağı ve Türbetepe ziyaretlerini gerçekleştiren topluluk, Eskişehir’in Çifteler ilçesindeki Sakaryabaşı olarak bilinen Sakarya Nehri’nin doğduğu su kaynağında anı dalışı yaptı. Suya giren dalgıç ekibi, “Hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır” yazılı pankart ile Türk Bayrağı açtı. 

Haberin Devamı

100’üncü yılında

Sualtında unutulan ya da hatırlanmayan ulusal değerlerimizi hatırlatmak için kurulan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu adına konuşan Metin Karadağ şunları söyledi: “Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı nedeniyle önce savaş alanlarını gezdik. Bugün de Sakarya Nehri’nin doğduğu Çifteler Sakaryabaşı’nda, Çifteler Belediyesi’nin desteğiyle çok güzel bir dalış yaptık. O günleri hatırlatmak bizim en büyük amacımız. Çünkü bu savaş orantısız güce rağmen Mustafa Kemal’in ve ordusunun direnişiyle Anadolu’yu korumuş. Biz de üzerimize düşeni yaparak anmak istedik.” Çifteler Belediyesi Dalış Kulübü Sorumlusu Derya Ateş ise “Bu etkinliğimizde, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı anısına Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu’nu ağırladık. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Sakarya cephesini ve zaferini hatırlatmaktan gurur duyduk” dedi. 

Haberin Devamı

Sakarya Nehri’nde zafere dalış

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu üyeleri, Sakarya Nehri’nde pankart ve Türk Bayrağı açtı.