Gündem Saldırı hazırlığındaki 3 PKK’lı sağ yakalandı

Saldırı hazırlığındaki 3 PKK’lı sağ yakalandı

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda Diyarbakır başta olmak üzere büyük kentlerde eyleme hazırlanan 3 PKK’lı terörist sağ olarak yakalandı. Silvan ve Kulp ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda ise, aralarında gri listedeki bir teröristin de olduğu 4 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Saldırı hazırlığındaki 3 PKK’lı sağ yakalandı

Valilikten yapılan açıklamada yakalanan teröristlerin üzerlerinde kalaşnikof piyade tüfeği, 4 el bombası, iki saat, 48 fünye, 5 entegre düzeneği ve örgütsel dokümanlar bulunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı’nca Silvan ve Kulp ilçeleri kırsalında 29 Ekim’de başlatılan ve dün tamamlanan operasyonla ilgili yapılan açıklamada ise “Terörden Arananlar Listesi”nde 300 bin lira ödülle “gri” kategoride yer alan Baran-Amed-Kino” kod adlı İlyas Karakoç’la birlikte 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek şu bilgiler verildi: “Teröristlerin üzerinde ve 14 sığınak içerisinde, 3 piyade tüfeği, tabanca, 8 el bombası, iki cam kavanozda hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, 3 kullanıma hazır basmalı düzenek, güneş paneli, çok sayıda giyim, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği, operasyon bölgesinde ayrıca teröristlere ait ekmek tandırı ve elektrikli su motoru bulunduğu belirtildi. l DİYARBAKIR AA