Gündem Samsatlı öğrencilere 40 çadırda eğitim

Samsatlı öğrencilere 40 çadırda eğitim

08.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat’taki 10 okulda hasar nedeniyle ara verilen eğitime bugünden itibaren 40 çadırda başlanacağını açıkladı. Erin, “Hızlıca karar aldık, 147 öğretmen ders verecek” dedi

Samsatlı öğrencilere  40 çadırda eğitim

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaşanan deprem sonrası ağır hasarlı olan evlere giremeyen vatandaşların bir bölümü Adıyaman ve çevre ilçelerdeki yakınlarının yanına gitti. İlçede kalanlar için çadırlar kuruldu. Hasar tespit çalışmaları ile ilçedeki elektrik, su gibi altyapı çalışmalarını yakından takip eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, tüm ihtiyaçların deprem anından itibaren karşılanması için büyük özveri gösterildiğini söyledi. Vali Erin, okulların tatil edildiği ilçede de eğitime bugün başlanacağını kaydetti.
10 okulda hasar
İlçe merkezi ve köylerde bulunan 10 okulun depremde hasar gördüğünü ve güvenlik amacıyla öğrencileri binaya sokmayarak buralarda hasar tespit çalışmaları başlattıklarını anlatan Erin, “Depremin ardından cuma günü okulları tatil ettik. Hafta sonu okullarımızın etkilendiğini görünce pazartesi ve dün tatili uzattık. Samsat ve köylerimizdeki 10 okuldaki bin 890 öğrencimizin eğitimi için hızlıca karar aldık. Kurulum çalışmaları süren 40 çadırımızda öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız. 40 çadırımızda öğrencilerimize 147 öğretmen ders verecek” dedi.
Vali Erin, altyapı çalışmalarının tamamlanarak şebeke suyu verilmesine başlanan Samsat’ta hasar tespit çalışmalarında, ilçedeki binaların yarısının ağır hasarlı olarak belirlendiğine de dikkat çekti.
Mevzuata uygun yapı
Erin, “İlk değerlendirme yanıltıcı veya değişkenlik oluşturabilir ama ilk raporda Samsat genelindeki 2 bin binamızın yaklaşık yarısının ağır hasarlı olduğu bir tabloyla karşı karşıyayız. Geri kalan 500’den fazla binamızın da çeşitli çaplarda hasarlarla karşı karşıya olduğunu görmekteyiz. Yapılacak son tespitler sonrasında etkilenme durumunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu çalışmadan sonra kanunlarımızın ön gördüğü süreçler işletilecek, ağır hasarlı olduğu ve oturulamaz durumda olanlar yıkılıp, enkazı kaldırılacak ve yerine yine mevzuata uygun görülen yapıların yapılması süreci başlayacak” diye konuştu.