Gündem Saplantılı katil öldürmeye gitmiş

Saplantılı katil öldürmeye gitmiş

05.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da öldürülen iki Türk tıp öğrencisinin, kendilerini rahatsız eden saplantılı bir erkek tarafından bıçaklandığı anlaşıldı. Acılı baba, “Kızımın biri tarafından rahatsız edildiğini bilmiyordum. Bilsem Ukrayna’ya gider korurdum” dedi

Saplantılı katil öldürmeye gitmiş

İzmirli 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbeyi ile Hataylı 20 yaşındaki Buket Yıldız’ın yolları İstanbul’daki havalimanında kesişti. İkisi de Ukrayna’nın Harkov kentinde yer alan Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı. Ukrayna’ya gitmek üzere geldikleri havalimanında tanıştılar ve arkadaş olup Ukrayna’da aynı evde yaşamaya başladılar. Birinci seneyi tamamlayıp 2. sınıfa geçen iki genç kız, hemen hemen her gün aileleriyle haberleşiyordu. Ancak yılbaşından itibaren aileleri onlardan haber alamadı. Hemen polise haber verildi. Kapıyı kırarak içeri giren polisler, Yıldız ile Hüsünbey’in cesetleriyle karşılaştı. İlk incelemede genç kızların çok sayıda bıçak darbesine maruz kaldıkları ve boğazlarının kesildiği belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, iki kızın ailesi Milliyet’e konuştu.

Haberin Devamı

‘Hayali tıptı’

Zeynep Hüsünbeyi’nin amcası Mete Hüsünbeyi, “Zeynep kızımız çok yetenekli ve başarılıydı. Yaşının ötesinde cesur ve hayat doluydu. Tüm arkadaşları tarafından sevilen Zeynep’in tek hayali tıp okumaktı. Besteleri vardı, beste yapardı. En son yılbaşı gecesi görüştük. Durumu gayet iyiydi. Yılbaşından sonra bir daha ulaşamadık. Üniversiteye gittikleri şirketin elemanlarını aradık. Polisle beraber gittikleri evde çocuklarımızı buluyorlar. Babası hala kendine gelemedi. Ukrayna’ya gitmek için çipli kimlik kartını çıkarmaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde gidecek. O katil, Buket’in takıntılı arkadaşı Türkiye’den takip ederek gitti” dedi.

Saplantılı katil öldürmeye gitmiş

Buket Yıldız’ın babası Levent Yıldız ise Ukrayna’ya bugün (dün) gideceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Zeynep ile Buket İstanbul’da havaalanında tanıştı. Daha sonra arkadaş oldular. Ukrayna’da aynı evde kalmaya başladılar. Her gün kızımla konuşurdum zaten. Yılbaşının gündüzünde yine Buket’le konuştuk. Ondan sonra aradık ama ulaşamadık. Bu çocuk onları uzun süredir rahatsız ediyormuş. Kızım rahatsız edildiğini annesine söylemiş. Annesi ‘Uzak durun’ demiş. Benim bilgim yoktu. Bilsem Ukrayna’ya giderdim. Kızımı korurdum. Buket benim tek kızım, aynı evi paylaştığı arkadaşı da ailenin tek kızı. Çok üzgünüz.”

Haberin Devamı

Evlatlık alınmış

Buket Yıldız’ın babası levent Yıldız, “Buket’in arkadaşları ve polisin bize verdiği bilgilere göre, bu cani Ukrayna ve Türk vatandaşı. Ukrayna’dan Türk bir aile evlatlık almış ve İstanbul’a getirmiş. İstanbul’da özel bir okulda eğitim görmüş. Kendisini evlatlık alan ailesinden babası ölmüş, annesi ise terk etmiş. Uzun süredir kızları rahatsız ediyormuş. Kızımı saplantı haline getirmiş. Kızım ve Zeynep kovmasına yalan söyleyerek tekrar geri geliyormuş. Yurdal Bey ile Ukrayna’ya birlikte gidecektik. Artık acımız ortak. Ama onun kimlik sıkıntısı olduğu için daha sonra gelecek” dedi.

Saplantılı katil öldürmeye gitmiş
İki zanlı üzerinde duruluyor

İki Türk gencinin katledilmesi Ukrayna basınında da geniş yer buldu. Ukrayna gazeteleri, Zeynep Hüsünbeyi ve Buket Yıldız’ın boğazları kesilmiş halde bulunduğunu yazdı. Polisin evde yaptığı aramada, Adil Almadani adına bir oturum belgesine ulaştı. Annesi Ukraynalı babası Ürdünlü olan Almadani’nin 13 yıldan beri vücut geliştirme sporu ile uğraştığı belirtildi. Almadani’nin cinayeti işledikten sonra Moskova’ya kaçtığını öne sürüldü. Öğrencilerin kaldığı evin sahibi Almadani’nin annesinin de 23 Aralık’ta aynı apartmandaki bir başka dairede ölü bulunduğunu yazdı. Öte yandan iki öğrencinin, Yıldız’ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can K. tarafından öldürüldüğü ve 2 Ocak’ta Türkiye’ye geldiği iddia edildi.