Gündem Şarkılı veda

Şarkılı veda

11.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in Diva’sı, müzik camiasının öğretmeni ve ablası, Atatürk’ün en sevdiği sanatçılarından Müzeyyen Senar’ın son yolculuğu dün Bebek Camii’nde ailesi, sanatçı dostları ve halkın katılımıyla yapıldı.

Şarkılı veda

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede 97 yaşında hayata veda eden Türk sanat müziğinin efsane ismi Müzeyyen Senar dün son yolculuğuna Bebek Camii’nden uğurlandı. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşanan törene sanat camiasından Muazzez Abacı, Erol Evgin, Fatih Ürek, Cemil İpekçi, Leman Sam, Şevval Sam ve Nuri Sesigüzel katıldı. Oğlu Ömer ve kızı Feraye’nin taziyeleri kabul ettiği cenazede, torunu Senar’ın hayattayken sevdiği tacını tabutuna bıraktı.
Mustafa Kemal’in de en sevdiği sanatçılar arasında yer alan Senar için Genelkurmay Başkanlığının emri üzerine Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Komutanlıklarını temsilen görevli 4 subay, Bebek Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.
Devlet töreni yapılmadı!
Namaz öncesi Bebek Camii’nden Senar için sela okununurken, sanatçının oğlu Ömer Işıl, annesinin vasiyeti olduğu için cenazenin Bebek’ten kaldırıldığını ifade etti. Cemil İpekçi ise devlet sanatçısı olan Senar için devlet töreni düzenlenmemesini eleştirip, “Dünyanın her yerinde böyle büyük sanatçılar için tören düzenlenir” dedi.
Senar’la çok özel bir ilişkisi olduğunu belirten Sibel Can, “İzmir’de çok güzel anılarımız var. Rahmetli Mustafa Erses Hocam, Müzeyyen Ablam, annem, babamla sabahlara kadar meşk yaptık. Kendisinden çok şarkılar öğrendim. Müzeyyen Senar anlatılmaz” dedi.
‘Öğretmendi’
Emel Sayın ise, “Müzeyyen Senar’dan bütün sanatçılar feyz almıştır. Zaten o öğretirdi. Yani yakından tanıyanlar bilirler, bildiklerini yanındakilere öğretirdi” diye konuştu. Cenaze namazı sonrası tabutunu zabıta memurlarının taşıdığı Senar, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda annesinin mezarına defnedildi. Mezar bışanda Senar’ın vasiyeti üzerine Kemani Tatyos Efendi’nin ‘Ehl-i aşkın’ isimli eserinin çalındığı öğrenilirken, Bülent Ersoy’un da esere eşlik etti. Basının yoğun ilgisi nedeniyle kameralardan uzak bir köşeden cenaze törenini takip eden Sezen Aksu, sarı güllerden oluşan ve “Kızın Sezen” yazılı çiçek gönderdi.