Gündem Sarraf tapede yalanını itiraf etti

Sarraf tapede yalanını itiraf etti

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’de süren ve eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu olarak yargılandığı davanın dördüncü gününde Rıza Sarraf tanık olarak ifade vermeye devam etti.

Sarraf tapede yalanını itiraf etti

Mahkemede savcılığın sorgusunun ardından, Atilla’nın avukatları da Sarraf’ı sorguladı. Sarraf’ın yalan beyanlarda bulunduğunu söyleyen Atilla’nın avukatları, Sarraf’ın cezaevindeyken yaptığı telefon görüşmelerinin tapelerini delil olarak mahkemeye sundu. Atilla’nın avukatları görüşmelerde Sarraf’ın yalan beyan itirafında bulunduğunu belirtti. Tapelerde Sarraf’ın “Amerika’da cezaevinden hızlı çıkmak için yapmadığım şeyleri bile yapmış gibi anlatmam gerekiyor” dediği belirtildi. Tapelerde yer alan bir başka görüşmede ise karşısındaki kişinin Sarraf’a “Cesur ol, 8 ayda hapisten çıkarsın. Cinayet işleyenler bile 15 yıl hapis yatıyor” diyerek destek verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarraf, Dubai için araştırma yaptırmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheli Rıza Sarraf hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Sarraf’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, hakkında geçen hafta soruşturma başlatılan ve mal varlığına el konulan Rıza Sarraf ile ilgili soruşturma çerçevesinde, başsavcılığın talimatıyla Sarraf’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem A. Regaip A. ve Mustafa H. polis ekiplerince gözaltına alındı.
Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheliler hakkında, “Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok eden, tahrip eden veya bunlar üzerinde sahtecilik yapan veya geçici de olsa bunları tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanan, hileyle alan veya çalmak” suçundan işlem yapılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin dijital malzemelerinden ele geçirilen dokümanların incelendiği, bir şüphelinin telefonundan çıkan belgede, şüpheli Sarraf’ın Dubai’ye yerleşmek için araştırma yaptırdığına dair ifadelerin yer aldığı belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.