Gündem Satrançta zafer... Genç milliler Avrupa Şampiyonu oldu

Satrançta zafer... Genç milliler Avrupa Şampiyonu oldu

11.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Genç Milli Takımı, Romanya’daki Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda 2 altın, 3 gümüş, 3 bronz olmak üzere 8 madalya kazandı.

Satrançta zafer... Genç milliler Avrupa Şampiyonu oldu

Madalya sayısıyla ülke şampiyonu olan Türkiye tarihi bir zafere imza attı. Romanya’nın Mamaia kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na katılan Türkiye Genç Milli Takımı büyük bir başarı elde etti. 20 ülkeden 306 genç sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Alara Uygun ile Kadın Usta Adayı (WCM) Eylül Çelik, Avrupa Şampiyonu oldu. Yine WCM Gülenay Aydın, Hasan Hüseyin Çelik ile Uygar Duruçay, Avrupa ikincisi; Hayrun Nisa Şahin, Ediz Gürel ve Emre Tınarlıoğlu ise Avrupa üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

8 madalya kazandılar

Toplam 2 altın, 3 gümüş, 3 bronz olmak üzere 8 madalya kazanan genç milliler, kazandıkları madalya sayısı ile ülke şampiyonluğuna da ulaştı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “20 ülkeden genç sporcuların müthiş yarışına sahne olan şampiyonada zirveyi Türk sporcuların başarısının belirlemesi hepimize büyük bir onur yaşattı. Ülkemize kazandırdıkları şampiyonluk ve 8 madalya ile büyük mutluluk yaşatan sporcularımızı kutluyorum” dedi.

Satrançta zafer... Genç milliler Avrupa Şampiyonu oldu