Gündem Savaşta yüzü yanan minik Evin, AÜ’de sağlığına kavuşacak

Savaşta yüzü yanan minik Evin, AÜ’de sağlığına kavuşacak

30.11.2015 - 14:41 | Son Güncellenme:

SURİYE’de devam eden iç savaş sırasında yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan 5 yaşındaki Evin Hacıibrahimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Savaşta yüzü yanan minik Evin, AÜ’de sağlığına kavuşacak

Suriye’nin Kamışlı bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı 2013 yılında, atılan bombaların düştüğü evde 30 yaşındaki Menal Hacıibrahimoğlu öldü, olay tarihinde 3 yaşında olan Evin Hacıibrahimoğlu ise yaralandı. Vücudunun büyük kısmı ile yüzünün tamamı yanan Evin ve babası Rezzan Hacıibrahim Batman’a sığındı.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA ÜNLÜ CERRAH PROF.DR. ÖZKAN SAHİPLENDİ
Kızının tedavi için hastane hastane dolaşan Rezzan Hacıibrahim, Malatya, Batman ve Adana’nın ardından Antalya’ya geldi. Önce özel bir hastaneye götürülen minik Evin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Plastik Cerrah Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından muayene edilen Evin, tedavi için plastik cerrahi kliniğine yatırıldı.

YÜZ NAKLİ 10 YIL SONRA
Minik Evin’in muayenesini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Yaklaşık iki yıl önce meydana gelen talihsiz olayın hemen ardından hastamız Malatya’ya getirilmiş. Şu ana kadar 3 kez yüz, 2 kez de kafa bölgesinden operasyon geçirdi. Burun ve kulak bölgelerinde hasar var. İşitme problemi de yaşıyor. Biz de yapılacak ön tetkikler neticesinde gerekli görülen bölgelere müdahalede bulunacağız. Yönetmelik gereği 15 yaşından küçüklere yüz nakli mümkün değil, ancak gerekli bölgelere müdahale edebileceğiz" diye konuştu.