Gündem Savcı: Andıç ile 2. Ergenekon davaları birleşsin

Savcı: Andıç ile 2. Ergenekon davaları birleşsin

31.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İnternet Andıcı Davası’nda Savcı Mehmet Ali Pekgüzel avukatların ve sanıkların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin görüşünü açıkladı

Savcı: Andıç ile 2. Ergenekon davaları birleşsin

Pekgüzel, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu 16’sı tutuklu 30 sanıklı “İnternet Andıcı” Davası’nın, 17’si tutuklu 118 sanıklı 2. Ergenekon davası ile birleştirilmesini talep etti. Savcı Pekgüzel, davalar arasında hukuki, fiili ve şahsi irtibat bulunması, usul ekonomisi ve davanın birleştirme talebiyle açılmış olmasını gerekçe gösterdi. Savcının talebi üzerine İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, birleşme konusunda kendilerine de söz hakkı verilmesini istedi. Mahkeme Başkanı da herkese 5’er dakika söz hakkı verileceğini belirtti. Tek tek söz alan avukatlar, savcının birleştirilme talebinin reddedilmesini istediler.
Öte yandan Pekgüzel, BDP milletvekili Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un davaya katılma talebinin kabul edilmemesini istedi. Savcı ayrıca Halkın Avukatları Platformu Sözcüsü’nün müdahillik talebinin de reddini talep etti. Duruşmaya verilen yarım saatlik aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının ve sanıkların taleplerini ara celsede değerlendirilmesine karar verdi. Aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da bulunduğu 16 tutuklu sanığın tahliye taleplerin reddedilmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 30 Nisan 2012 tarihine erteledi.
2. Ergenekon davasında gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, eski rektörler Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal ile Yalçın Küçük ve İbrahim Şahin’in de aralarında yer aldığı sanıklar yargılanıyor.