Gündem Şebekenin elebaşı eczacı kalfası çıktı

Şebekenin elebaşı eczacı kalfası çıktı

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince önceki gün gerçekleştirilen 23 şüpheliye yönelik sahte reçete operasyonunda Milliyet çarpıcı detaylara ulaştı.

Şebekenin elebaşı eczacı kalfası çıktı

Gerçekte hasta olmayan kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak organ nakli yapılmış gibi gösterip, sahte reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) zarara uğratan ve aralarında kamu hastanelerinde çalışan bilgi işlem ve güvenlik görevlileri ile eczacıların da yer aldığı çetenin liderinin bir eczacı kalfası olduğu öğrenildi.

Yurt dışına satış

Kişilerin kimlik bilgileri üzerinden hiç hastaneye gidilmeden ilaç kullanım raporları çıkaran çete üyelerinin, reçete başı 10 bin TL ile 30 bin TL arasında değişen ilaçları, kaçak yollarla yurt dışına sattıkları değerlendiriliyor. Şüphelilerin eğlence hayatına düşkün oldukları bildirilirken, bilgileri kullanılan vatandaşlardan bazılarının olaydan haberdar olmadığı, çetenin, faaliyetlerinden haberi olanlara ise 500 TL aylık verdiği, bu kişileri başta pavyon olmak üzere bazı eğlence merkezlerine götürdüğü ortaya çıktı. Hepsi Ankara’da yaşayan sahte reçete çetesi üyelerinin, reçete vurgununu dört aşamalı bir eylem planı çerçevesinde gerçekleştirdikleri, bunun için de çete içerisinde dört ayrı grup halinde görev bölümü yaptıkları tespit edildi.