Gündem Seçim sonuçlarına itirazlar...

Seçim sonuçlarına itirazlar...

29.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçim sonuçlarına itirazlar...

Seçim sonuçlarına itirazlar...




İstanbul'da, Çatalca'nın Durusu ve Büyükçekmece'nin Yakuplu Beldesi'nde seçim sonuçlarına itiraz edildi.
Çatalca İlçesi Durusu Belde Belediye Başkanlığı'nın resmi olmayan kesin seçim sonucuna ilişkin AK Parti'nin itirazının ardından yeniden sayım yapılacağı kaydedildi.
Büyükçekmece'nin Yakuplu Beldesi Belediye Başkanlığı'nın resmi olmayan kesin seçim sonucuna ilişkin SP'nin itirazının da 2 gün içinde değerlendirileceği belirtildi.
Bu arada, Yakuplu Beldesi'ndeki bir ilköğretim okulunda oy sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığını ileri süren kalabalık bir grubun, protesto eylemi yaparak bir otomobile zarar verdiği, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bu kişilerin dağıldığı öğrenildi.


• CHP, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti.
Çivril Merkez ilçe belediye başkanlığı için gerçekleşen sayımda, AK Parti'ye 3 bin 423, CHP'ye ise 3 bin 389 oy çıkması üzerine, aradaki farkın çok az olması nedeniyle CHP İlçe Başkanı Levent Karakaya tarafından İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu.
Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayımına karar verildi.
• DYP, Ak Parti ve CHP yöneticileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe belediyeleri olan Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı'nda, seçim sonuçlarına itiraz etti.
DYP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Avukat Cengizhan Gököz, bazı DYP İl yöneticileriyle ilçe seçim kurullarına giderek itiraz dilekçelerini seçim kurulu başkanlarına verdiler. Gököz, 4 seçim çevresinde de, oy sayım ve ayrımlarıyla, bilgisayar yazılımlarında hata bulunduğunu öne sürdü.
CHP yöneticeleri de oy ayrım ve sayımlarındaki hatalı davranışlar nedeniyle seçim kurullarına itirazda bulunurken, Ak Parti de, 1 sandıkta birleştirme tutanağının hatalı girildiğini ileri sürerek, sonuca itiraz etti.
Seçim kurulları, itirazları değerlendirdikten sonra karara bağlayacak.
• AK Parti, Trabzon Belediye Başkanlığı seçim sonucuna itiraz etti.
AK Partililer, Trabzon Belediye Başkanlığı'nı 372 oy farkla CHP adayı Volkan Canalioğlu'nun kazandığı seçim sonucuna, 12 sandıktaki oyların tekrar sayılması talebiyle itirazda bulundu.
İl seçim kurulunun, itirazın kabul edilip edilmeyeceği yönündeki kararını bugün vereceği öğrenildi.
• MHP, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, belediye başkanlığı seçimlerine itiraz etti.
MHP Reyhanlı İlçe Başkanı Faruk Bahadır, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurarak, ilçe merkezinde 88 sandıktaki 838 geçersiz oyun yeniden sayılmasını istedi. Bahadır, ayrıca köy ve merkezdeki sandıklarda mükerrer oy kullanıldığını da iddia etti.
Reyhanlı'daki belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Hüseyin Şanverdi 6 bin 895, MHP adayı Bülent Bahadırlı da 6 bin 638 oy almıştı.
• Sinop'ta Belediye Başkanlığı seçimini bir oy farkla CHP'li adayın kazandığının açıklanması üzerine, AK Parti sonuçlara itiraz etti.
AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, İl Başkanı Dursun Demirel ve AK Parti Belediye Başkan adayı Zeki Yılmazer, İlçe Seçim Kurulu'na gelerek, bazı sandıklarda yeniden sayım yapılması için başvuruda bulundu.
Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Berkün Köksal'a itiraz dilekçelerini veren AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, geçersiz oyların incelenmesini ve yaklaşık 15 sandıkta da yeniden sayım yapılmasını istediklerini belirtti. Öztürk, ''Biz başvurumuzu yaptık. Şimdi itirazın sonucunu bekliyoruz'' dedi.
Öztürk, Sinop'ta yüksek bir oyla seçimi kazanacaklarını beklediklerini, ancak seçmenin tercihinin farklı olduğunu söyledi.
Sinop'ta CHP adayı Baki Ergül 4970 oy alırken, AK Parti adayı Zeki Yılmazer'e 4969 oy almıştı.
• AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Koray Uymaz, ''Ampul ambleminin üzerine basanlar (Geçersiz) oy kapsamına alınarak yanlış işlem yapılmış'' dedi.
Uymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de tüm sandıklara belediye başkanlığı bazında, itiraz ettiklerini bildirerek, birleştirme tutanakları ve mazbatalarda hatalar yapıldığını öne sürdü.
Bazı sandıklarda seçmenin, AK Parti'nin (ampul) amblemine basılan oyları geçersiz oy kapsamına aldığını ifade eden Uymaz, şunları kaydetti:
''İl Merkez İlçe seçim Kurulu'na bugün yaptığımız başvuruda belediye başkanlığı sonuçlarına itiraz ettik. Ampul ambleminin üzerine basanlar (Geçersiz) oy kapsamına alınarak yanlış işlem yapılmış. Oyların yeniden sayımının yapılmasını talep ediyoruz.'' Uymaz, birkaç gün içinde itirazlarına cevap gelmesini beklediklerini kaydetti.
Bu arada, Edirne Belediye Başkanlığı'nı CHP adayı Hamdi Sedefçi 18 bin 409 oy ile kazanırken, AK Parti adayı Mustafa Hatipler 17 bin 440 oy almıştı.
• Konya'nın Akören İlçesi'nde belediye başkanlığı seçimleri için yapılan itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmaya başlandı.
Alınan bilgiye göre, Akören'de oyların sayılmasından sonra MHP'liler, rakip adayın az farkla seçimi kazanmasına itiraz ederek, oyların yeniden sayılmasını istedi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.
Akören ilçe belediye başkanlığı için sayımların devam ettiği bildirildi.
• Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Serinyayla Köyü'nde muhtarlık seçimini kaybeden Cafer Keskin'in yakını olan Ali Keskin ve Süleyman Açıkgöz, oy pusulalarını kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Serinyayla Köyü'nde muhtarlık seçimini kaybeden eski muhtar Cafer Keskin'in kardeşi Ali Keskin ve yakınlarının seçim sonuçlarına itirazıyla başlayan gerginlik kavgaya dönüştü. Cafer Keskin'in yakınlarıyla, seçim kazanan Süleyman Karaca'nın taraftarları arasında çıkan kavgayı jandarma büyümeden önledi.
Kavga sırasında kaybolan oy pusulalarını alıp kaçtıkları iddiasıyla Ali Keskin ve Süleyman Açıkgöz, gözaltına alındı.
İlçe Seçim Kurulu Başkanı Leyla Sezer, seçim tutanaklarının ellerinde olduğunu belirterek, seçimin bittiğini ve söz konusu olayın sonucu etkilemeyeceğini ifade etti.
• Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde AK Parti ve MHP Belediye Başkan adayları seçim sonuçlarına itiraz etti.
İncirliova İlçe Seçim Kurulu Başkanı İhsan Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Belediye Başkan adayı Yahya Ümit Orbay'ın kazandığı seçimlerin sonucunda, AK Parti Belediye Başkan adayı Alim Başçı ve MHP Belediye Başkan adayı Şerif Temel tarafından resmi olarak seçim sonuçlarına itiraz edildiğini söyledi.
Coşkun, iki belediye başkan adayının itirazını değerlendireceklerini kaydetti.

•
•
•
•
•
•
•
•
•
•